Bewegen, de motor voor

een gezond en vitaal leven

Beweging voor je brein

 

 

Voeding, beweging, gezonde slaap en een positieve geest vormen de basis voor een gelukkig en vitaal leven.

Als orthomoleculair therapeut en PowerSlim Voedingscoach begeleid ik jou naar een gevarieerd en haalbaar voedingspatroon waardoor je je vitaliteit naar het hoger niveau kan tillen. Je doet dit niet alleen, je gaat ontdekken wat je valkuilen zijn en waarom het niet lukt om je gewicht onder controle te krijgen. Samen bekijken we wat je nodig hebt en wat je doelen zijn.

 

Met jouw gepersonaliseerd plan ga jij aan de slag naar je ideale gewicht en een blijvend resultaat.

Hoe beweging zorg voor een fitter brein

Beweging is goed voor ons gemoed, het is zelf één van de beste antidepressiva. 

Regelmatig bewegen, maar ook regelmatig intensief bewegen verlaagt de stressrespons en voorkomt schadelijke gevolgen van stress op langere termijn. 

Ik liep in het verleden al enkele marathon en heb op die manier ook ontdekt wat de grenzen van mijn lichaam zijn. Teveel sporten en overtraining werken vaak omgekeerd, daarom zorgde ik ook voor voldoende rust tussen mijn wedstrijden door.

Gebrek aan beweging kan psychische aandoeningen in de hand werk. Het goed nieuws is dat alle vormen van beweging goed zijn en dat bv 3 keer per week 15 – 20 minuten stappen of lichtjes joggen al een gunstig effect hebben.

Sporten en stress

Sporten of lichtjes intensief bewegen wordt door de meeste mensen als zeer positief ervaren, het werkt ontspannend en maakt dat je stressbestendiger bent. Is jouw batterij helemaal leeg en geraak je amper uit je zetel, start dan met rustige oefeningen. In een burn-out coaching traject starten we met 5-10 minuten lichtjes wandelen. Stilaan bouwen we dit op naar 15-20 minuten per dag. 

Ik deel graag mijn ervaringen als marathonlopen via mijn loopblog.

Geen zin om te bewegen

Ben je angstig, vermoeid, heb je energieproblemen, dan heb je vaak de neiging om helemaal niet te bewegen of om aan sport te doen. Daarom raad ik je aan om een duidelijk doel voorop te stellen, een realistisch doel waarbij je stilaan een gewoonte creeert om dagelijk enkele minuten te bewegen. Een gewoonte moet trouwens worden geprogrammeerd in je hersenen. Drie keer per week 20 minuten bewegen kan zelfs de symptomen van depressie, angsten en spanning drastisch verminderen. 

Effecten van beweging op je hersenen

  • vermindert stress
  • verlaagt de stressrespons
  • voorkomt chronisch verhoogde cortisol waarden
  • remt inflammatie
  • verhoogt de aanmaak van serotonine
  • verbetert het geheugen
  • vermindert angst en depressies
  • verbetert de slaapkwaliteit
  • stimuleert de bloedsomloop

 

Wil je meer bewegen, wil je uit je zetel of stoel komen, contacteer me vrijblijvend voor een gesprek. Samen bekijken we wat jouw belemmeringen zijn en of er onderliggend nog andere zaken.

Via reflexologie of manuele therapie bekijken we ook het lichamelijke aspect.

Vitality & Life BV - Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

Tel +32 477 60 76 26

Wemersweg 5 - 2960 Brecht

BE 1001.387.715

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.