Reflexologie – Manuele neurotherapie – Aromatherapie – Hydrolatentherapie

Reflexologie

 “Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexology is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen.” 

Aroma-reflexologie, een combinatie van aromatherapie en reflexolologie waarbij de therapeutische en relaxende werking extra worden gestimuleerd. Aroma-reflexologie werkt ontspannend, stimuleert herstel bij ziekte, geeft meer energie en activeert het zelfgenezend vermogen.

 

 

Manuele neurotherapie – pijncoaching

http://www.mnt-nr.com/nederlands/manuele-neurotherapie-mnt/

Via manuele neurotherapie worden via manuele technieken op de voeten en op het lichaam prikkels geven naar de hersenen, het ruggemerg. Chronische onverklaarbare lichamelijke pijnklachten zijn vaak gelinkt aan emoties, trauma’s, woede of angsten. Via manuele technieken op het lichaam wordt het brein tot rust gebracht en worden er stimuli gegeven aan onze hersenen. 

Tijdens een pijncoaching traject werken met een tijdlijn van jouw leven 

  • fysieke, lichamelijke klachten -> wanneer zijn de klachten begonnen (in welke fase van je leven)
  • emoties, angsten, gevoelens, stress -> is er een link met de fysieke klachten
  • hormonale disbalansen
  • slaapkwaliteit, spijsvertering

Een persoonlijk traject wordt opgesteld op basis van jouw verhaal.

Aromatherapie

Etherische oliën vinden we terug in planten en zijn een bescherming voor de plant. Ze bevatten meer dan 100 verschillende moleculen die biologisch actief zijn, die de plant geur en smaak geven en die tevens ook de plant beschermen tegen mens en dier.

Etherische oliën beïnvloeden het fysieke lichaam, maar ook de geest en de emoties. Ze worden opgenomen via de huid, inhalatie en verdamping.

De meeste etherische oliën worden gewonnen door stoomdistillatie, waarbij hete stoom door de planten worden gevoerd om de aromatische delen van de plant op te lossen. Deze deeltjes gaan met de stoom mee en worden in een aparte buis afgekoeld. De vloeistof condenseert waarbij het water of het hydrolaat en de etherische olie worden gescheiden.

Synergieën zijn combinatie van verschillende etherische oliën die de werken nog versterken.

Hydrolatentherapie

Een hydrolaat is het waterige eindproduct en bevat alle destilleerbare, in water oplosbare inhoudsstoffen (samengestelde suikers, carbonhydraten, mineralen, vitamines, bitterstoffen, enzymen, looistoffen, flavonoïden, …) evenals de wateroplosbare aromatische moleculen (± 0,2%) van de plant. Daarnaast absorbeert het hydrolaat de energie uit de plant en is zo in staat vibrationele informatie van de plant over te dragen tot diep in het celniveau van de mens en in de subtiele niveaus van ons wezen. 

Bij het distillatieproces wordt er stoom door de planten gestuurd, door de stoom en de warmte worden etherische oliën Hydrolaten was een resultaat van de stoom die door de planten werd gestuurd. De waterige oplossing die werd verkregen naast de etherische olie werd zelfs weggegooid. Enkel de etherische olie was van belang. Hydrolaten worden enkel bekomen door stoomdestillatie. Het zijn vooral de wateroplosbare bestanddelen uit de plant die in het hydrolaat terug te vinden zijn. Toch zijn er in het hydrolaat ook nog kleine bestanddelen van de etherische olie terug te vinden, al zijn deze te verwaarlozen, toch hebben zij nog een krachtige waarde.  

De etherische olie is een bestanddeel van de plant die in de kliertjes van de plant zit, door stoom door de plant te voeren worden deze kliertjes open gemaakt en komt de etherische olie vrij, samen met de stoom worden deze afgekoeld en bewaard in een reservoir dat beide vloeistoffen zal scheiden.  

Hydrolaten hebben een therapeutische werking die nauw aanleunt bij de overeenkomstige etherische olie maar bezitten ook een aantal unieke eigenschappen. De beide eindproducten van een plantendestillaat zijn in feite complementair. Het hydrolaat bevat de wateroplosbare inhoudsstoffen van de gedestilleerde plant terwijl de etherische olie enkel de in vet oplosbare geurstoffen bevat.

Het hydrolaat is subtiel geurend en smaakvol en mengt zich zeer goed met water. Zowel de etherische olie als het hydrolaat hebben een eigen complex moleculair landschap. Het hydrolaat mogen we dan ook niet als een verdunde vorm van de etherische olie beschouwen, maar als een natuurproduct met unieke therapeutische eigenschappen.

Bron: Hydrolatentherapie – Veerle Waterschoot

Oshadhi

Uw beste garantie voor kwaliteitsvolle natuurlijke aroma’s

Vitality & Life werkt voor aromatherapie uitsluitend met producten van Oshadhi. Door de bezieling van oprichter Dr. Malte Hozzel en de persoonlijke contacten die Oshadhi onderhoudt met biologische telers en experten terzake, wordt de hoogste graad van zuiverheid en meest verfijnde geurkwaliteit gewaarborgd. Het is immers de filosofie van Oshadhi om producenten te kiezen op basis van de zuiverheid en energetische waarde van hun product.

Alle Oshadhi essentiële oliën worden gekwalificeerd op basis van hun teeltwijze, het deel van de plant dat gebruikt is, botanische naam, vervaldatum, samenstelling, allergenen.

Oshadhi heeft een extreem uitgebreid gamma aan essentiële oliën en aanverwante producten.

Alle producten van Oshadhi kan u bij ons bestellen.

Hou wel rekening met eventuele levertermijnen voor de minder courante items.

 

Vitality & Life BV - Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

Tel +32 477 60 76 26

Wemersweg 5 - 2960 Brecht

BE 1001.387.715

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.