Burn-out krijg je niet van vandaag op morgen

Vaak zijn de symptomen al maanden aanwezig en ben je al een tijdje moe of wat gespannen, misschien wat prikkelbaar en heb je vaker commentaar op alles en iedereen. Misschien kreeg je van je omgeving al wat opmerkingen, gaf je partner of je mama je al eens een voorzichtige opmerking dat je het wat rustiger aan moet doen. Maar ja, jij kan het allemaal wel aan en het wordt wel beter. Mij overkomt dit niet denk je dan, een paar dagen rusten en ik ben er wel weer bovenop ..

Herkenbaar?

 

Waakzaam zijn

Het was begin november, de 2e corona lockdown, wij hadden het bericht gekregen dat we de komende 6 weken (tot midden december) onze activiteiten als voetreflexoloog niet meer mochten uitoefenen. “Toch niet weer een 2e keer alles sluiten” ging er door mij hoofd. Ondertussen is het begin februari en er is nog steeds geen duidelijkheid wanneer wij mogen opstarten.

Ik ging op zoek naar andere oplossingen en bleef niet bij de pakken zitten. Bij de eerste lockdown had ik al gemerkt dat veel mensen, en vooral vrouwen, op zoek zijn naar structuur, dat de juiste voeding en blijven bewegen vaak moeilijk zijn. De zorg voor kinderen of ouders weegt zwaar.  Toen we in juni terug mochten werken merkte ik ook dat veel mensen nood hadden aan rust en ontspanning, even alles los laten en een momentje “me-time”.

Me-time lijkt de laatste tijd een must te zijn, maar wat als me-time ook “moeten” betekent en dat je “me-time”moet plannen om er echt bij te horen. Het wordt tijd dat jij (en ik ook) eens naar ons zelf kijken, wie ben jij, wat wil jij en waar krijg jij energie van .. en vooral je niet laten leiden wat de anderen willen dat jij doet.

 

Mijn ervaring, opleidingen

Ik verzamelde al mijn cursussen, boeken, opleidingen en ervaring van de afgelopen jaren bij elkaar en bundelde dit in 1 online leerplatform. Ik organiseerde voorzichtig een aantal webinars, waagde mij aan facebook lives en werkte aan mijn eigen youtube kanaal. Allemaal heel leuk, maar de praktische kant had ik toch wel even onderschat. Ik vond geen rust ‘s nachts en ook overdag vond ik geen rust meer. Het leek wel of alles wat “wilde” doel plotseling een “moeten” werd. De druk werd alsmaar hoger.

Toch vond ik de kracht om door te gaan, want ik had een doel. Ik wil jou helpen tijdens en na corona. Het programma werd gelanceerd en toen dat klaar was startte ik met de voorbereidingen van de winterkuur. Ik kan niet goed stilzitten, maar dat is dan tevens ook mijn valkuil. Als het ene programma of traject werkt of afgelopen is zoek ik naar een volgende.

Trouwens voor de 10 dagen winterkuur kan je nog steeds inschrijven, deze is nog beschikbaar tot einde maart.

In April begint dan ook de lentekuur.

Kantelpunt

De 10 dagen winterkuur was voor mij een kantelpunt, het was alsof ook mijn gedachten werden gezuiverd.

  • Waar was ik mee bezig?
  • Hoe kan ik op die manier verder werken?
  • Wat als straks de medische contactberoepen terug mogen werken?

Ik raakte in paniek, want alles werd plots een druk. Ik vond geen rust meer. Ik besloot om het rustiger aan te doen, geen nieuwe programma’s meer te lanceren, geen webinars, geen filmpjes, geen youtube. En dan kreeg ik een stevige verkoudheid, het was alsof mijn lichaam mij het signaal gaf om nu eens echt even rust te nemen. Voor alle veiligheid liet ik mij testen op Covid-19 en gelukkig was het negatief. Maar ik kan wel zeggen dat ik nog nooit zo ziek ben geweest van een verkoudheid, ik heb een week gesnotterd, gehoest, koorts gehad en ik heb veel geslapen en veel netflix gekeken.

Bewustzijn

Ik heb dan ook bewust geluisterd naar mijn lichaam en daarom ga ik de komende weken niet te veel “willen” en zeker niet te veel “moeten”. Het “Boost je energie” programma krijgt de komende weken nog meer inhoud, de software en de praktische kan is nu onder controle. En ik heb besloten om meer pauzes te nemen, mijn prioriteiten leggen en vooral mijn grenzen bewaken.

Boost je energie

De eerste lancering van boost je energie was vooral gericht op voeding- en levensstijl. Bij de 2e wave van het boost je energie programma gaat de focus naar stress, burn-out, levensstijl maar ook voeding. Hoe ga je om met je emoties en hoe hou je je stress-levels onder controle, hoe vind je balans in “willen” en “moeten” en hoe bereik je je doelen zonder slapeloze nachten.

Het programma duurt 6 maanden en elke maand organiseer ik een live sessie via zoom/fb waarbij we een bepaald thema behandelen (een thema dat aansluit bij jouw wensen of een thema dat aansluit bij de kracht van de natuur). Je krijgt ook 2 persoonlijk coaching sessies van 50 min. En als extraatje krijg je er ook de 10 dagen lentekuur voor bij.

Heb je vragen over het programma, stuur dan een mail naar info@edithgijsbregts.be

Schrijf je HIER alvast in en ik zet je op de wachtlijst.