Winterkuur

47.00

Van 15 tot 24 januari maak jij weer tijd voor 10 dagen pure voeding.

De feestdagen zijn achter de rug, misschien heb je teveel gegeten of gedronken. Het wordt tijd om terug bewust met je lichaam en voeding te starten. Tijdens deze 10 dagen zetten we vooral in op pure voeding, veel seizoensgroenten, gluten- en koolhydraatarm met ondersteuning van hydrolatentherapie.

Je ontvangt hiervoor een login voor mijn nieuwe leerplatform, waar je dag per dag kan volgen, waar je tips en recepten krijgt. Het werkboek dat je bij de inschrijving krijgt zit ook in mijn “Academie”.

  • Maak een lijst van je slechte gewoontes
  • Maak tijd vrij in je agenda om tijd te maken voor jezelf

 

Categorie:

Jouw online winterkuur met tips, oefeningen en een 10 dagen programma.

De winter is een tijd van slaap, al het leven heeft zich diep in de aarde teruggetrokken, de natuur houdt een winterslaap. Tijdens de winter geven we speciaal aandacht aan onze nieren en de blaas. De nieren worden gezien als de wortels van het leven. Het element dat tijdens deze periode aandacht krijgt is water. Water stroomt, het verandert voortdurend, past zich aan aan iedere vorm. Het is de oorsprong van het leven.

Voeding in deze periode is warm en heet, verwarmende voeding, de weerstand verhogen. Zout is de smaak van de winter, zout maakt zacht en bevochtigt. Het zorgt voor de aanmaak van lichaamssappen.

Groenten die ons lichaam ondersteunen tijdens de winter zijn: vis, peulvruchten zoals linzen, tuinbonen, erwten, algen, nori, sojasaus, zout, knollen, pompoen, ajuin, prei, look.