Geavanceerde analyse van jouw suikerverwerking

 

Hoe is jouw suikerverwerking?

Je suikerspiegel speelt een belangrijke rol in het succesvol afvallen of verbeteren van je sportprestatie. Door je glucosegehalte in het bloed beter onder controle te krijgen, zal dit leiden tot een lager gewicht, meer energie, betere sportprestatie en nog zoveel meer. Dankzij de BiometrIQ continue suikeranalyse is het mogelijk om dit zelf te monitoren.

In de analyse van de eerste week zie je dat deze persoon (die ‘s avonds nog vaak naar zoet grijpt) ook tijdens de nacht nog redelijk hoge suikerwaarden heeft. Naar de ochtend toe stabiliseert de suikerspiegel en deze blijft vrij stabiel tot ‘s middags (owv intermittend fasting). De maaltijden in het “eetvenster” zijn duidelijk te koolhydraatrijk en doordat er niet voldoende wordt bewogen, worden de suikers ook zeer traag verwerkt en merk je een energiedipje in de namiddag.

Met een aantal concrete tips rond voeding en beweging is de suikerspiegel meer gestabiliseerd en zijn er nauwelijks nog piekjes. Dit bevordert de energie en door het “late night snacken” te vermijden zijn ook de suikerspiegels gedurende de nacht veel stabieler, wat ook de slaap en vooral de diepe slaap zal bevorderen.

Wat is de continue glucose monitoring

Ik hoor je al denken, wat doet die sensor nu juist? Aan de hand van een glucose sensor meten we op elk moment van de dag gedurende 14 dagen hoe jouw bloedsuikerwaarden veranderen onder invloed van voeding, beweging, slaap, stress en meer. In combinatie met een voedingsdagboek brengen we jouw suiker respons in kaart wat toelaat om een gepersonaliseerd voedingsplan of trainingsschema op te stellen.

Hoe verlopen de sessies

1) Intake consult

De sensor aanbrengen en installeren van de app. De eerste week scan je de sensor om je bloedsuiker te meten & registreer je de voedingsinname en bewegingsmomenten om je huidige levensstijl in kaart te brengen. 

2) Tweede consult

Na 4- 7 dagen overlopen we samen de resultaten en bekijken we wat er kan verbeteren op vlak van voeding en beweging. Met de aanbevelingen kan je aan de slag. Pas de adviezen zo goed mogelijk toe en volg de vooruitgang in real-time op, je zal zien dat je lichaam uiterst snel reageert. 

3) Vervolgsessie

Op dag 14 evalueren we jouw gepersonaliseerd voedingsplan of trainingsschema en bespreken de positieve impact van deze aanpassingen op jouw bloedsuikerspiegel en gewicht. Indien nodig stellen we nog verder bij. 

Voeding, beweging, gezonde slaap en een positieve geest vormen de basis voor een gelukkig en vitaal leven.

Ontdek wat suiker doet met je lichaam

Wat kom je te weten dankzij de continue suikeranalyse?

 

 • Wanneer en door welke voeding ga jij in vetopslag? Hoe kunnen we die vetopslag verminderen?
 • Kan mijn lichaam goed overweg met koolhydraten en suikers?
 • Hoe reageer ik op voedingsmiddelen zoals rijst, brood, alcohol, frisdranken?
 • Waardoor heb je last van energiedips, minder focus of een wazig gevoel in je hoofd? Hoe kunnen we dit vermijden?
 • Waarom heb je niet genoeg energie tijdens een sportsessie of herstel je niet snel genoeg?
 • Wat eet ik best voor en na het sporten?
 • Waarom sta ik op met hoofdpijn of word ik ‘s nachts wakker?
 • Waarom geraak ik niet uitgerust?
 • Wat eet ik best voor het slapengaan?
 • Wat is de impact van stress op mijn lichaam en is dit één van de redenen waarom ik bijkom?
 • En zoveel meer!

“Brood, pasta, rijst, aardappelen, koekjes en dergelijke bestaan allemaal uit
koolhydraten, die in onze darmen worden afgebroken tot suikers.”

Verbetering van jouw energiewaarden

Te hoge suikerinname zal leiden tot suikerpieken opgevolgd door suikerdips. Daarbij voel je je vermoeid, wazig en futloos. Dit kunnen we met de sensor in kaart brengen en samen oplossen.

Verbetering van jouw vetverbranding

Bij te hoge suikerpieken wordt heel wat insuline aangemaakt en schakelt je lichaam over naar vetopslag. Bij sommige maaltijden gaat dit heel snel. Met de sensor bepalen we welke voeding het slechts, en hoe we vetopslag maximaal kunnen vermijden.

Verbetering van jouw sportprestaties.

Om jouw sportprestaties te verbeteren, achterhalen we hoe je best kan carb loaden, je herstel versnellen en je trainingen optimaliseren. Heel wat topsporters gebruiken deze technologie om hun prestaties te optimaliseren

BiometrIQ Suikerverwerkingstest (individueel)

 • sensor + consultatie voor plaatsing (30 min)
 • interventie consult na 1 week (1u)
 • eindevaluatie na 2 weken (1u)

357,00 € incl. BTW

BiometrIQ Suikerverwerkingstest (in groep – online – niet gepland)

 • sensor plaatsen + uitleg (30 min)
 • interventie consult na 1 week (online)
 • eindevaluatie na 2 weken (online)

Voorlopig niet gepland

Vitality & Life BV - Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

Tel +32 477 60 76 26

Wemersweg 5 - 2960 Brecht

BE 1001.387.715

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.