Voel je goed in je vel

Maak tijd voor jezelf pas je voeding en levensstijl aan

Je persoonlijke voedingscoach wijst je de weg

Orthomoleculair voedingadvies

Toen ik een aantal jaren geleden startte met mijn praktijk, waarbij vooral de focus lag op voetreflexologie, kruiden en aromatherapie, merkte ik al snel dat er iets ontbrak. Zoveel mensen die chronisch ziek zijn, vermoeidheidsklachten, burn-out, gewrichtsklachten, allergieën. Ons druk leven, geen moment rust, altijd maar vooruit, prestatiedrang, altijd beschikbaar zijn. De gemiddelde leeftijd stijgt terwijl we vroeger ziek worden, we beginnen steeds vroeger medicatie te nemen. Medicatie tegen cholesterol, hoge bloeddruk, stress, gewrichtsklachten. Ons lichaam is bevat te veel toxische stoffen en onze biochemische processen kunnen dat niet verwerken.

Wat is orthomoleculaire voedingstherapie

Veel mensen hebben geen idee wat dat inhoudt, sommigen konden het woord amper uitspreken. Als we het woord even bekijken dan zie je “orthos of recht” en “moleculair, verwijzend naar de moleculen”. De algemene gedachte bij orthomoleculaire therapie is dat het over het toedienen van vitaminen en mineralen gaat en vooral over het slikken van extra voedingssupplementen om zo de tekorten aan te vullen. In sommige gevallen kan dit inderdaad zo zijn, maar als je naast je huidige, misschien wel “verkeerde” voedingsstijl, tonnen voedingssupplementen gaat slikken dan is dat dweilen met de kraan open.

Een orthomoleculair therapeut is een coach, luisteraar, adviseur en bekijkt de mens als mens en niet als een ziek persoon. Waar komen de klachten vandaan, hoe komt het dat het zo ver is gekomen. Een orthomoleculair therapeut gaat op zoek naar de oorzaak! Hij/zij zal kijken waar bepaalde biochemische processen van de klant vastlopen. Via gepaste voeding, kruiden, vitaminen, mineralen, aminozuren, probiotica, vetzuren en levensstijl advies kunnen bepaalde processen weer recht getrokken worden.

Elke persoon is verschillend, we worden niet allemaal met hetzelfde DNA geboren, we leven niet allemaal in eenzelfde omgeving. Elke klant krijgt een persoonlijk gesprek en advies waarmee hij of zij mee aan de slag kan gaan.

Eerst voeding en beweging

Hippocrates wist het al “maak van je voeding je medicijn”. De natuur geeft ons wat we nodig hebben. Onze voorouders leefden van planten, bessen, kruiden. Planten, kruiden hebben geen benen en kunnen niet gaan lopen als er gevaar dreigt. Planten en kruiden maken stoffen aan om zich te beschermen tegen parasieten, bacteriën, insecten, dieren en ook mensen. Het zijn deze stoffen in de planten die een therapeutische werking hebben.

Als orthomoleculair therapeut kijk ik in eerst instantie naar je voedingspatroon. Wat kunnen we daaraan veranderen om een optimale opname van de juiste voedingstoffen, vitaminen en mineralen te bekomen. Ik geef je ook het advies om dagelijks minstens een half uur te beweging, wandelen, lichtjes joggen, zwemmen. Door te bewegen ga je extra energie aanmaken, ga je spieren kweken en komt er meer zuurstof in je lichaam.

Bioritme en structuur

Je slaappatroon vertelt ook veel over je huidige gezondheidstoestand. Onze hormonen zorgen ervoor dat we ‘s nachts slapen en onze reserves terug moeten aanvullen. Tijdens onze slaap worden alle processen in onze lichaam ge-reset. Kan je moeilijk slapen, hou dan minstens 3 weken een dagboek bij en bekijk hoe je slaap-waak patroon is. Kan je je genoeg ontspannen? Wat doe of eet je de laatste uren voor je gaat slapen. Leer je lichaam kennen en herstel je bioritme. Ons lichaam heeft dat herstel nodig om normaal te functioneren. Daarbij is structuur belangrijk.

Als laatste voedingssupplementen

Als alles in kaart is gebracht en er zijn toch nog processen in je lichaam die niet naar behoren functioneren kan het zijn dat voedingssupplementen nuttig zijn. Ook hier worden alle processen in kaart gebracht.

Heb je nog vragen, maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uw vitaliteitscoach, Edith

Waar moet je op letten als je voedingssupplement koopt?

Laat je vooral goed inlichten door een orthomoleculair therapeut of arts. Ga niet op je eigen houtje supplementen kopen of bestellen via het internet. En begin zeker niet te experimenteren.

  • opneembaarheid: zorg voor een correcte samenstelling en ga na of de supplementen correct worden opgenomen. Soms moet eerst de oorzaak aangepakt worden alvorens te starten met supplementen
  • bekijk het percentage aan werkbare stoffen, er zitten vaak vulmiddelen in
  • gebruik geen overbodige supplementen
  • laat je niet misleiden door de goedkope prijs, een supplement van 2,99€ is enkel vulling, daar ga je niet veel effecten van merken

ESP gezondheidstest

Hoe verloopt de test?

De epigenetic scan profiler is een vingerprintscan die aangeeft in welk opzicht uw gezondheidstoestand afwijkt van zijn maximale potentieDe scan neemt slechts enkele minuten in beslag. 

De analyse geeft een idee over volgende aandachtspunten :

  • Welke bouwstenen ontbreken er om het lichaam optimaal te laten functioneren?
  • Is er een verstoring in het celmilieu (zuur-base, oxidatie-reductie, vocht- en elektrolyten, polariteit)?
  • Welke weefsels ondervinden daar het meeste hinder van? 
  • Is er een verstoring in de celcommunicatie op energetisch niveau? 
  • Zijn er factoren en/of omgevingsinvloeden die de celstofwisseling belasten? 

De ESP-gezondheidstest geeft aan welke stoornis de hoogste prioriteit heeft. Het geeft ook weer welke supplementen kunnen bijdragen tot een verbetering of herstel van de gezondheidstoestand. 

Na een volledige scan en opvolging heb je de mogelijkheid om opnieuw een volledige scan te laten uitvoeren of een focus-scan waarbij 1 bepaalde klacht, orgaan of weefsel wordt bekeken.

Samen bekijken we de resultaten op basis van uw levenswijze.  Aan de hand van deze resultaten stellen we een gepersonaliseerd voeding- en levensstijlplan op, adviseren we supplementen of bijkomende therapieën.

Door uw klachten ernstig te nemen voorkomen we ziekten of chronische aandoeningen.

Voeding, beweging, gezonde slaap en een positieve geest vormen de basis voor een gelukkig en vitaal leven.

Als orthomoleculair therapeut begeleid ik jou naar een gevarieerd en haalbaar voedingspatroon waardoor je je vitaliteit naar het hoger niveau kan tillen. Je doet dit niet alleen, je gaat ontdekken wat je valkuilen zijn en waarom het niet lukt om je gewicht onder controle te krijgen.

Samen bekijken we wat je nodig hebt en wat je doelen zijn.

Met jouw gepersonaliseerd plan ga jij aan de slag naar je ideale gewicht en een blijvend resultaat.

Vitality & Life BV - Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

Tel +32 477 60 76 26

Wemersweg 5 - 2960 Brecht

BE 1001.387.715

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.