Reflexologie

Aromareflexologie, zenuwreflexologie
 

Aroma-reflexologie, een combinatie van aromatherapie en reflexolologie waarbij de therapeutische en relaxerende werking extra worden gestimuleerd. Aroma-reflexologie werkt ontspannend, stimuleert herstel bij ziekte, geeft meer energie en activeert het zelfgenezend vermogen.

Etherische oliën vinden we terug in planten en zijn een bescherming voor de plant. Ze bevatten meer dan 100 verschillende moleculen die biologisch actief zijn, die de plant geur en smaak geven en die tevens ook de plant beschermen tegen mens en dier.

Etherische oliën beïnvloeden het fysieke lichaam, maar ook de geest en de emoties. Ze worden opgenomen via de huid, inhalatie en verdamping.

De meeste etherische oliën worden gewonnen door stoomdistillatie, waarbij hete stoom door de planten worden gevoerd om de aromatische delen van de plant op te lossen. Deze deeltjes gaan met de stoom mee en worden in een aparte buis afgekoeld. De vloeistof condenseert waarbij het water of het hydrolaat en de etherische olie worden gescheiden.

IMG_2445 WEBSITE NVBR PAGINAS.indd Reflexologie is een eeuwenoude techniek die al door de oude Egyptenaren werd beoefend. Energieblokkades worden vrijgemaakt en de energie kan weer beter stromen. Het versterkt de natuurlijke weerstand en activeert het zelfgenezend vermogen. Het vermindert stress en spanning en zorgt voor een betere doorbloeding. Onze organen en zenuwbanen worden op onze voeten weerspiegeld. Door op welbepaalde punten op de voeten te drukken stimuleren we de energiestroom in het lichaam. Dit versterkt de natuurlijke weerstand en het activeert het zelfgenezend vermogen. Klachten van fysieke en psychische aard kunnen hierdoor verminderen. Het vermindert stress en spanning en zorgt voor een betere doorbloeding. De gezondheid van de mens wordt bepaald door het energetisch evenwicht tussen lichaam en geest, is dit evenwicht verstoord dan voelt het lichaam ziek aan. Via voetreflexologie worden energieblokkades in het lichaam vrijgemaakt om op die manier terug het evenwicht te herstellen.

Zenuwreflexologie

Zenuwreflexologie is een afgeleide van de voetreflexologie, waarbij specifieke punten op de botstukken van de voet staan ”reflectoir“ in relatie tot specifieke zenuwen of zenuwstructuren. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels. Met zenuw-reflexpunten kan je overal ingrijpen waar de neurotransmissie veranderd is.

Reflexologie kan worden ingezet bij

 • nek-, rug-, en schouderklachten
 • darmklachten
 • vermoeidheid
 • neerslachtigheid
 • slaapstoornissen
 • ademhalingsproblemen

Tarieven geldig van 1 januari 2018

 • Reflexologie eerste consult 65€
 • Reflexologie consult 50€
 • Reflexologie de luxe (incl hormonaal uitbalanceren & lymfedrainage) 65€
 • Energetische voeten en onderbeen-massage 40€ (45 min)
 • Zenuwreflexologie 25€ (per half uur)

Afspraken kunnen worden gemaakt via mail: info@edithgijsbregts.be of telefonisch via tel 0477 60 76 26

Uit respect voor mijn klanten wordt er tijdens een behandeling geen telefoon opgenomen.

Edith