Het verhaal van Anna

 Anna is mama van 2 kinderen, 3 en 5 jaar, getrouwd, werkt 4/5 als administratief bediende en heeft tijdens haar vakantie veel tijd gehad om na te denken. Nadenken over haar job, haar werk, haar rol als “ploetermama”, maar evengoed hoe zij haar vrije tijd besteedde. Het maakte haar niet gelukkig. Na haar vakantie sleepte ze zich naar haar werk, ze kon zich niet meer concentreren, maakte fouten en thuis was ze zeer geïrriteerd als de kinderen te veel kabaal maakten.

“Ik heb geen energie, ik kan niet meer tegen de drukte, ik weet niet waar ik eerst moet beginnen.” Het is alsof ik alle ballen tegelijkertijd in de lucht moet houden.

Ze contacteerde mij.

Via de online vragenlijst (die klanten op voorhand krijgen) kon ik mij al een beeld vormen van haar klachten en bereidde ik mijn intake voor. Ze kwam bij mij met haar verhaal. Als gezondheidscoach ga ik heel breed kijken. Uit de online vragenlijst kan ik meestal al afleiden hoe iemand omgaat met stress en hoe de voeding- en levensstijl is.

Wat doet een gezondheidscoach?

Eén van de eerste vragen die ik stel is “waar krijg je nu echt energie van?” .. Je raadt het al, op dit moment krijgt ze nergens nog energie van.

Dit soort situaties kom ik dagelijks tegen. Geen energie, kort lontje, slecht slapen en geen tijd voor jezelf. Uit de vragenlijst kon ik al afleiden dat er geen regelmaat zit in haar voedingspatroon, dat de focus weg is en dat ze moeilijk om kan gaan met stress.

Om de energie terug te winnen is het in eerste instantie belangrijk dat ze haar voedingspatroon voldoende gevarieerd is. Voor haar kinderen maakt ze de juiste keuzes, maar voor haarzelf moet het altijd snel gaan. Gevolg is dat ze te veel geraffineerde producten eet en te veel tussendoortjes. Als de kinderen in bed liggen gaat ze voor comfort food. Naast voeding maken we ook een analyse van haar slaappatroon via een slaapdagboekje. Verder geef ik haar tips hoe ze terug structuur kan brengen in haar taakjes. Een boodschap voor alle mama’s en papa’s … DURF HULP VRAGEN. Ik nodig haar uit om 1 keer per maand een sessie reflexologie te volgen gedurende minstens 6 maanden waarbij we haar lichaam rust geven.

Als gezondheidscoach werk ik liefst met een traject omdat er nooit één probleem is. Het is altijd een EN-EN verhaal. Door stress ga je minder goed eten, maak je weinig tijd vrij voor jezelf en je partner, kom je in een negatieve spiraal terecht en ga je minder goed slapen. De energie is weg, je voelt je futloos.

Als orthomoleculair gezondheidscoach bekijken we ook wat jouw lichaam nodig heeft en waar er eventuele nutritionele tekorten zijn. Nutritionele tekorten die vaak voorkomen zijn magnesium, vitamine D, vitamine C, B-vitaminen, mineralen. Vandaar dat het belangrijk is om ook je voedingspatroon na te kijken. 

Hoe ga ik te werk?

Van zodra dat je een afspraak hebt gemaakt via onze online kalender, nodig ik je uit om de online vragenlijst in te vullen. Hiermee maken we tijdens de intake een volledig en afgestemd op jouw noden, een volledig behandelplan op. Kan ik uit de online vragen lijst afleiden dat voeding- en levensstijl ook aandacht moeten krijgen dan doen we tijdens de intake ook een ESP gezondheidsscan.

  • online vragenlijst + intake
  • 4 sessies reflexologie en/of stress coaching afhankelijk van de situatie

Heb je hier vragen over en zit jij net zoals Anna is eenzelfde situatie, boek dan een kennismakingsgesprek in en we bekijken jouw situatie in detail.

Ik ben gezondheidscoach en orthomoleculair voedingscoach, aangesloten bij VVGC “Vereniging van Gezondheidscoaches” en erkend reflexoloog, aangesloten bij BEVO “Beroepsvereniging van Reflexologen België”