Hoe vitaal is uw onderneming?

Hoe vitaal zijn uw medewerkers?

Maak werk van het werkgeluk van uw medewerkers

Werknemers als blije ambassadeurs van uw merk of uw bedrijf zijn goud waard. Investeren in vitaliteit of werkgeluk van medewerkers draagt bij aan meer omzet en beïnvloedt zelfs de volledige economie*.

Vitale werknemers zijn veerkrachtiger én productiever

Vitaliteit op de werkvloer heeft sinds Corona meer betekenis gekregen; we zorgen beter voor mekaar en een goede gezondheid is nu belangrijker dan ooit. Meer dan terecht, want vitale en gezonde werknemers zijn nu eenmaal gelukkiger, positiever, veerkrachtiger én productiever.

Vitality & Life helpt u werk te maken van werkgeluk

Voor veel werknemers, maar ook werkgevers en zaakvoerders, is de drempel om een coach, laat staan een stress- en burn-out coach, te consulteren nog heel hoog. “Mij overkomt dit niet” hoor ik vaak tijdens coaching gesprekken, tot het licht effectief uit gaat.

Wist u dat een langdurig zieke medewerker u tussen de 200 en 400 € per dag kost? Daarnaast zijn er ook nog de verborgen kosten, zoals het gebruik van de bedrijfswagen, laptop, werkgeversbijdrage en vervanging van de langdurig zieke of extra werkdruk bij collega’s.

Vitality & Life stappen plan

Wat is de vitaliteitsscan?

Hoe gaat u als bedrijf om met langdurig zieken? Wordt dit gerapporteerd en wat zijn de correctieve en preventieve maatregelen?

Via de Vitality & Life Vitaliteitsscan brengen we dit voor u in kaart en krijgen we een goed beeld van uw onderneming voor wat betreft gezondheid, vitaliteit en weerbaarheid van het personeel.

De resultaten van de scan worden door ons geanalyseerd en vervolgens met u besproken. Voor geconstateerde knelpunten reiken we oplossingen aan. Oplossingen die de vitaliteit van uw medewerkers verhogen.

 

Wat levert het je op?

U ontvangt een compleet voorstel op maat van uw bedrijf om de vitaliteit op de werkvloer aan te pakken en te verbeteren.

Het voorstel is uitgewerkt op basis van de vitaliteitsscan en persoonlijke gesprekken met mensen binnen uw onderneming. Hierbij houden we steeds rekening met het budget, noden, sterktes, zwaktes en tijdsinvestering.

Het Vitaliteitsabonnement

Samen met Vitality & Life pakt u de acties uit het voorstel op een professionele en gestructureerde manier aan via een Vitaliteitsabonnement.

Deze formule biedt u hulp en begeleiding in de vorm van individuele trajecten met uw werknemers of via afspraken op maandelijkse basis.

Want veranderingen, plannen en programma’s zijn alléén succesvol, als er gevolg aan wordt gegeven.

Met het Vitaliteitsabonnement werken we doelgericht samen aan het verbeteren van de vitaliteit en het werkgeluk van uw medewerkers.

Meten = weten

We streven er naar om u zodanig te begeleiden dat u na onze hulp zelf verder aan de slag kan. Ons doel is om vitaliteit als kernthema te verankeren binnen uw bedrijf, zodat iedereen er baat bij heeft. Pas wanneer mensen gelukkiger zijn, kunnen er betere resultaten worden neergezet.

Mochten er na een tijdje (nieuwe) werkpunten naar voren komen?  Dan zijn wij er, om u opnieuw te begeleiden op een deskundige en gestructureerde manier.

 

Vitality & Life werkt samen met Let’s Goos voor de Vitaliteitsscan of My Mind Scan.

Op basis van een online vragenlijst krijgen medewerkers inzicht in hun persoonlijke energiebalans. Het profiel geeft weer hoe iemand scoort op vlak van de fysieke, mentale, emotionele en spirituele energie.

De My Mind Scan kan ook op bedrijfsniveau worden gegenereerd – vanaf 10 personen – om inzicht te krijgen in de energiebalans van de ganse organisatie. Het is dé basis of thermometer voor de opbouw van een gezond vitaliteitsbeleid.

Contacteer ons vrijblijvend voor een intake.

 

“Gelukkige medewerkers zorgen voor

een positieve mindset, werken beter samen

en worden minder vaak ziek”

Voordelen vitaliteitsabonnement

  • vitaliteitsabonnement werkt drempelverlagend, uw medewerkers hebben de mogelijkheid om een stress- en voedingscoach te raadplegen
  • de gesprekken met uw medewerkers worden in alle discretie afgenomen, er wordt geen melding gemaakt van de inhoud tenzij dit overeengekomen is met de betrokkene
  • geen verplaatsingen nodig aangezien wij in het bedrijf aanwezig zijn op de door u gekozen tijdstippen

Afspraken Vitaliteitsabonnement

  • vitaliteitsabonnement is minstens dagdeel
  • 1 dagdeel = 3u en kan worden ingepland per maand of opeenvolgende dagen of weken
  • 1 dagdeel = 3u waarbij u de keuze maakt voor workshop in combinatie met individuele ondersteuning
  • extra individuele begeleiding (stress, voeding, levensstijl) tarief per uur
  • jaartraject (seizoensgebonden thema's) wordt in samenspraak opgesteld
  • begeleiding individuele trajecten kan ook in het engels

 

Waarom Vitality & Life?

Ik ben Edith en sinds 2014 de bezielster van Vitality & Life. Vitaliteit in de ruime zin van het woord. Gezonde voeding, positieve mindset, beweging, slapen zijn de fundementen van een goede gezondheid.

Met een ruime ervaring van 25 jaar in het bedrijfsleven en 6 jaar ervaring als stress-, voeding- en levensstijlcoach in mijn eigen praktijk kan ik mij best inleven in wat er leeft in organisaties en hoe uw medewerkers omgaan met druk, veranderingen, deadlines.

Vitality & Life richt zich vooral op u als persoon, als zaakvoerder, leidinggevende, maar ook op uw medewerkers. Elk persoon is uniek in zijn kunnen, in zijn of haar omgeving, elke persoon gaat op een unieke manier om met emoties, uitdagingen en tegenslagen.

Uw medewerkers zijn allemaal individuen met een eigen leven, een eigen doelstelling, met hun eigen persoonlijk referentiekader.

Edith

*Volgens het World Economic Forum levert elke dollar geïnvesteerd in (mentale) gezondheid vier dollar op voor de economie. De Return on Investment (ROI) van het werken aan werkgeluk en vitaliteit is reeds door meerdere wereldwijde onderzoeksinstituten onderzocht.

Vitality & Life BV - Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

Tel +32 477 60 76 26

Wemersweg 5 - 2960 Brecht

BE 1001.387.715

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.