Workshops, ontspanningsdagen en individuele coaching voor meer vitaliteit

Gezonde en vitale werknemers zorgen voor meer energie en productiviteit op de werkvloer. In hun workshops en individuele trajecten trachten Edith (Vitality & Life) en Annemie (Vitalità) positiviteit en vitaliteit hoog op de waardenlijst van de medewerkers te plaatsen. Dit creëert verbondenheid, pit en initiatief ten voordele van de onderneming maar ook de werknemer zelf.

Workshops, individuele trajecten en reflexologie worden per halve of hele dag naargelang de locatie en behoeften al dan niet door 1 of beide coaches verzorgd.

Vitaliteit, workshops en lezingen zijn mogelijk voor een halve tot hele dag! Per halve dag worden er 2 modules aangeboden.

Welvaartsziekten

Het gaat niet goed met onze gezondheid, chronische vermoeidheid, allergieën, het stijgend aantal diabetici, burn-out, depressie, hooggevoeligheid. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die lijdt aan één van deze “welvaartsziekten”.

De gemiddelde leeftijd stijgt, maar ten koste van de kwaliteit. De leeftijd dat we ziek worden of kwaaltjes ervaren, daalt. De kosten van de gezondheidszorg blijven stijgen.

Gezonde en vitale werknemers zorgen voor extra energie, ze stralen en dat werkt aanstekelijk. Extra energie verhoogt de productiviteit en dat is uiteindelijk het doel van het vitaliteitsprogramma.

Volgende modules kunnen aan bod komen.

  • Hoe voeding inzetten voor een goede focus, betere concentratie en meer vitaliteit
  • Wat doet stress met mijn lichaam en hoe herken ik de signalen
  • Gezonde slaap
  • Planning en time-management
  • Aroma-coaching

Vaak is het een vorm van keuzes maken. Niet iedereen heeft dezelfde noden en met het toenemende aantal chronische welvaartsziekten moeten we vaak ingrijpen in de huidige levensstijl.

  • De modules worden gegeven in 1 dagdeel (+/- 2,5 – 3h)
  • Prijs per dagdeel is afhankelijk van het aantal deelnemers.
  • Minimum aantal deelnemers is 10

Vraag voor een offerte of afspraak via info@edithgijsbregts.be

 

Vitaliteit voor je brein

Dat stress en burn-out leiden tot ziekteverzuim en hoge kosten is algemeen geweten. Maar hoe kunnen we een burn-out voorkomen en streven naar een vitalere levensstijl? In deze lezing worden beknopt de oorzaken en gevolgen van stress besproken, maar wordt vooral ook de aandacht gevestigd op het verhogen van het energiepeil, we includeren voedingstips, ontspanningsoefeningen en werken praktijkgerichter en interactiever.

Vitaliteit en Planning/Time management

Je speelt verschillende rollen in je eigen levensfilm – professioneel en privé. Zo ben je werknemer, eventueel leidinggevende, maar ook ouder, geëngageerd binnen het verenigingsleven, student, enzoverder.

Doordat je vele rollen op je neemt, kom je al snel in tijdnood en verziekt de balans werk-privé. In deze lezing leer je doelen te bepalen en daar de juiste rollen en verantwoordelijkheden aan te koppelen. Je leert deze efficiënt te organiseren in je planning.

Vitaliteit en gezonde slaap

Zijn uw werknemers vermoeid en presteren ze daardoor minder efficiënt op de werkvloer? Maar liefst 10% van de bevolking slaapt slecht en 3% heeft zelfs een ernstig slaapprobleem! Een goede slaaphygiëne en ontstressen na een drukke dag is belangrijk voor een diepe en gezonde slaap. Dit zorgt voor een betere concentratie, meer energie, meer effectiviteit en een positievere uitstraling naar de omgeving.

Goed slapen werkt aanstekelijk voor meer ‘schwung’ op de werkvloer!

In deze lezing geven we een beeld van een gezond slaappatroon en tips voor een goed slaaphygiëne!

Vitaliteit en aromacoaching

Etherische oliën stimuleren het immuunsysteem en hebben een rustgevende werking op ons autonoom zenuwstelsel. De energetische trilling van de etherische olien werkt in op de energetische lading van de verschillende organen. Bovendien worden geuren rechtstreeks opgevangen in ons limbisch systeem waardoor emoties, gevoelens en motivaties extra worden geprikkeld.

In een interactieve workshop geven we info over courante geuren binnen de aromatherapie en leren we hoe je ze kan gebruiken thuis of op kantoor. Desgewenst kan deze workshop ingebouwd worden op een teamdag en gaan we heel concreet met etherische oliën aan de slag om te komen tot een eindproduct

Reflexologie@work

Voetreflexologie is een natuurlijke, preventieve methode waarbij we via drukpunten op de voeten het evenwicht van de mens op fysiek, energetisch en emotioneel vlak herstellen en ondersteunen. Er zijn verscheidene mogelijkheden, o.a. met aandacht voor energietekorten, stress, bloedsomloop, rugklachten en hormonale verstoringen.

Etherische oliën prikkelen de geursensoren die rechtstreeks verbinding maken met onze hersenen, waardoor zowel emotionele als fysieke blokkades worden opgeheven. Een relaxatiesessie reflexologie geeft uw werknemers de kans om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks werk.

U maakt op voorhand een planning waarin per werknemer ongeveer 30-40 minuten wordt voorzien (met een kleine pauze voor de reflexoloog)

U voorziet een aparte ruimte van minimum 8 m2 voor een individuele behandeling.

Wij zorgen voor materiaal en de juiste individuele en positieve benadering.

Individuele vitaliteitscoaching, persoonlijk vitaliteits-plan

Gezonde en vitale werknemers zorgen voor extra energie; ze stralen en dat werkt aanstekelijk. Extra energie verhoogt de productiviteit, en dat is uiteindelijk het doel van dit gezondheidsprogramma.

De vitaliteits-coaching bestaat uit een one-to-one begeleidingsprogramma waarin uw medewerkers in een reeks van gesprekken individueel worden gecoacht op stress en vitaliteit. Gezien de individuele verschillen in medewerkers, doelstellingen en specifieke aanpak van de coach, dient de duurtijd en concrete aanpak van een traject steeds op voorhand afgestemd te worden met 1 van de coaches. We starten daarom met een intake gesprek met de budgethouder en/of leidinggevende waarin de specifieke duurtijd en modaliteiten van het programma worden vastgelegd.