Hoe vitaal is je onderneming?

hoe vitaal zijn je medewerkers?

 Vitaliteit op de werkvloer, het is een veel besproken thema de laatste jaren. En dat is niet voor niets! Het zorgen voor een goede vitaliteit zorgt voor werknemers die gelukkiger, productiever en veerkrachtiger zijn.

Werknemers worden een blije ambassadeur van uw merk of bedrijf en dat is heel veel waard! Wist u ook dat voor elke eenheid die u uitgeeft aan vitaliteit, er drie naar u terugkomen?

Sterker nog, volgens het World Economic Forum levert elke dollar geïnvesteerd in (mentale) gezondheid vier dollar op voor de economie. 

De ROI van het werken aan werkgeluk en vitaliteit is reeds door meerdere wereldwijde onderzoeksinstituten onderzocht.

En daarbij is aangetoond dat het investeren in werkgeluk wel degelijk bijdraagt aan een betere omzet binnen bedrijven en zelfs de volledige economie.

Vitality & Life 5 stappen plan

Vitaliteitsscan

We vertrekken vanuit een vragenlijst waarmee we de vitaliteit op de werkvloer in kaart kunnen brengen. Op welke vlakken zit het al goed, waar is nog ruimte voor verbetering en op welke vlakken staat uw bedrijf achter?

Wat heeft jouw bedrijf nodig?

Vanuit Vitality & Life vinden wij het zeer belangrijk dat we op een persoonlijke manier te werk gaan.

Wij bieden geen standaard ‘kant-en-klare’ oplossing aan. Dankzij onze vitaliteitscheck en gesprekken met verschillende partijen binnen uw bedrijf kunnen wij een programma op maat opstellen.

Rekening houdend met budget, noden, sterktes, zwaktes en tijdsinvestering.

Jouw bedrijf in kaart gebracht

Na een eerste kennismaking bekijken wij samen met jou de doelstellingen en brengen we in kaart wat er momenteel al aanwezig en welke acties reeds werden uitgevoerd, welke plannen er reeds werden geïmplementeerd.

Plan op maat van jouw bedrijf

Nadat we een persoonlijk vitaliteitsplan hebben uitgewerkt gaan we uiteraard over tot actie. We komen tot bij u om ons vitaliteitsplan voor te stellen, bij te sturen waar nodig en in werking te stellen. Daarbij ondersteunen we van dichtbij dankzij groeps- en individuele begeleiding en trainingen waar nodig.

Implementatie van het vitaliteitsplan

Het nieuwe vitaliteitsbeleid wordt in kaart gebrachten, de betrokken medewerkers krijgen de nodige materialen en tools om er mee aan de slag te gaan.

Indien er workshops worden gepland, dan wordt de kalender opgemaakt en afspraken worden gemaakt voor individuele trajecten en workshops of gezondheidsprogramma. 

Controle, meten is weten

Nadat we aan de slag zijn gegaan met het vitaliteitsbeleid is het nog niet gedaan. We streven er uiteraard naar om u zodanig te begeleiden dat u na onze hulp zelf verder aan de slag kan. Het is onze missie om vitaliteit als kernthema te implementeren in uw bedrijf. Maar wij blijven er altijd voor onze klanten, waar nodig. Komt er na een tijd een (nieuw) werkpunt naar boven? Dan zijn wij daar om u opnieuw te begeleiden op een onderbouwde manier.

Implementaties, plannen en programma’s zijn succesvol als er ook gevolg aan wordt gegegeven. Het doel van het traject is dat we er allemaal beter van worden. Dat mensen gelukkiger worden en dat er betere resultaten worden neergezet. Gelukkige medewerkers zorgen voor een positieve mindset, werken beter samen en worden minder vaak ziek.

Wat bieden bij aan?

Vitality & Life richt zich vooral op jou als persoon, jou als persoon in je bedrijf, maar ook daarbuiten. Jouw medewerkers zijn allemaal individuen met een eigen leven, een eigen doelstelling, met hun eigen persoonlijk referentiekader. Ik zie vaak mensen in mijn praktijk die zich anders gedragen op het werk dan thuis. Het zijn twee verschillende werelden, maar toch willen we graag dat mensen hun authenticiteit behouden. 

Vitality & Life gaat samen met jou kijken wat er leeft in het bedrijf en hoe je de betrokkenheid, de weerbaarheid van je medewerkers kan verhogen, hen veerkrachtiger maken. 

Naast een algemeen plan voor het bedrijf maken wij ook tijd vrij voor het individue.

 

Vitality & Life aanbod voor bedrijven 

Vitaliteit en Planning/Time management
Je speelt verschillende rollen in je eigen levensfilm – professioneel en privé. Zo ben je werknemer, eventueel leidinggevende, maar ook ouder, geëngageerd binnen het verenigingsleven, student, enzoverder.

Doordat je vele rollen op je neemt, kom je al snel in tijdnood en verziekt de balans werk-privé. In deze lezing leer je doelen te bepalen en daar de juiste rollen en verantwoordelijkheden aan te koppelen. Je leert deze efficiënt te organiseren in je planning.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vitaliteit voor je brein
Dat stress en burn-out leiden tot ziekteverzuim en hoge kosten is algemeen geweten. Maar hoe kunnen we een burn-out voorkomen en streven naar een vitalere levensstijl? In deze lezing worden beknopt de oorzaken en gevolgen van stress besproken, maar wordt vooral ook de aandacht gevestigd op het verhogen van het energiepeil, we includeren voedingstips, ontspanningsoefeningen en werken praktijkgerichter en interactiever.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Reflexologie@work
Voetreflexologie is een natuurlijke, preventieve methode waarbij we via drukpunten op de voeten het evenwicht van de mens op fysiek, energetisch en emotioneel vlak herstellen en ondersteunen. Er zijn verscheidene mogelijkheden, o.a. met aandacht voor energietekorten, stress, bloedsomloop, rugklachten en hormonale verstoringen.

Etherische oliën prikkelen de geursensoren die rechtstreeks verbinding maken met onze hersenen, waardoor zowel emotionele als fysieke blokkades worden opgeheven. Een relaxatiesessie reflexologie geeft uw werknemers de kans om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks werk.

U maakt op voorhand een planning waarin per werknemer ongeveer 30-40 minuten wordt voorzien (met een kleine pauze voor de reflexoloog)

U voorziet een aparte ruimte van minimum 8 m2 voor een individuele behandeling.

Wij zorgen voor materiaal en de juiste individuele en positieve benadering.

Vitaliteit en gezonde slaap
Zijn uw werknemers vermoeid en presteren ze daardoor minder efficiënt op de werkvloer? Maar liefst 10% van de bevolking slaapt slecht en 3% heeft zelfs een ernstig slaapprobleem! Een goede slaaphygiëne en ontstressen na een drukke dag is belangrijk voor een diepe en gezonde slaap. Dit zorgt voor een betere concentratie, meer energie, meer effectiviteit en een positievere uitstraling naar de omgeving.

Goed slapen werkt aanstekelijk voor meer ‘schwung’ op de werkvloer!

In deze lezing geven we een beeld van een gezond slaappatroon en tips voor een goed slaaphygiëne!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Individuele vitaliteitscoaching, persoonlijk vitaliteits-plan

Gezonde en vitale werknemers zorgen voor extra energie; ze stralen en dat werkt aanstekelijk. Extra energie verhoogt de productiviteit, en dat is uiteindelijk het doel van dit gezondheidsprogramma.

Dit creëert verbondenheid, pit en initiatief ten voordele van de onderneming maar ook de werknemer zelf.

De vitaliteits-coaching bestaat uit een one-to-one begeleidingsprogramma waarin uw medewerkers in een reeks van gesprekken individueel worden gecoacht op stress en vitaliteit.

Gezien de individuele verschillen in medewerkers, doelstellingen en specifieke aanpak van de coach, dient de duurtijd en concrete aanpak van een traject steeds op voorhand afgestemd te worden met 1 van de coaches. We starten daarom met een intake gesprek met de budgethouder en/of leidinggevende waarin de specifieke duurtijd en modaliteiten van het programma worden vastgelegd.

Workshops, ontspanningsdagen, groepssessies, challenges

Workshops, gezondheidsprogramma’s, ontspanningssessies worden per halve of hele dag naargelang de locatie en behoeften al dan niet door 1 of beide coaches verzorgd.

Individuele trajecten, stress- en burn-out, ademhaling en reflexologie 

Individuele trajecten en reflexologie worden per traject afgesproken. We starten steeds per 4 sessies per persoon. Vraag onze tarieven voor onze trajecten.

 

Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

0477 60 76 26

Wemersweg 5

2960 Brecht

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.