Je stress level is vrij hoog en dat voel je in je lichaam. Het is niet altijd gemakkelijk om je batterijen op te laden omdat je lichaam je vaak in de steek laat. Je bent vaak moe en slapen maak je niet fitter.

STOP

Ik heb voor jou de antwoorden, hier alvast een aantal tips.

7 tips die jou meer energie geven

1) Noteer je energiegevers

Waar haal jij energie uit, iets wat jou gelukkig maakt. Een mooie boeket, een lachend kind, een goed boek of gewoon de vogels die fluiten. Geniet ook van de kleine dingen.

2) Luister naar je lichaam

Wees bewust van je klachten, negeer ze niet. Accepteer dat het soms ook eens niet goed gaat, en ga ook op zoek naar momenten dat het wel goed gaat. Maak een balans tussen je goede en slechte dagen. Hoe zien goede dagen eruit en wat is er anders op een goede dag.

3) Aanvaard de pijn

De pijn is echt, de pijn zit NIET tussen je oren. Wat je omgeving ook zegt, jij weet wat je voelt. Het is er en jij weet wat je voelt. Het is er en het is een uiting van je lichaam dat er iets is. Je lichaam probeert je iets te vertellen.

4) Ga voor pure en natuurlijke voeding

Vermijd geraffineerde producten en bereidde maaltijden. Ga voor pure en natuurlijke voeding. Vermijd suikers, alcohol en frisdrank, die maken je loom en moe

5) Beweeg minstens 20 minuten per dag

Bewegen zorg voor extra energie. Start met 5 minuten per dag en bouw op naar 20 minuten per dag. Ga niet ineens een marathon lopen, maak een stevige wandeling. 

6) Ja zeggen is NEE zeggen tegen jezelf

Plan een reflectiemomentje in en stel jezelf de vraag wanneer of tegen wie je JA hebt gezegd, terwijl je eigenlijk NEE wou zeggen

7) Wees dankbaar

Zoek of koop een mooi boekje, een journal en schrijf dagelijks minstens 3 zaken op waarvoor je dankbaar bent.

 

Pijn ontstaat niet enkel door overbelastingen of functiestoornissen in het lichaam.

Emoties, traumatische ervaringen of psycho-emotionele overbelasting verstoren rechtstreeks de centra in het limbisch systeem. Zij kunnen daardoor talrijke veranderingen teweegbrengen in heel het lichaam, inclusief fysieke pijn.

Ik heb het antwoord op jouw vragen, op jouw onzekerheid

Ik geef je de sleutel

Doorbreek NU de pijncirkel

 

DOORBREEK JE PIJNCIRKEL

is een 60 dagen programma dat jou helpt om bewust om te gaan met je lichaam, om je lichaam beter te voelen.

Waardoor het vuur in jou terug mag branden zonder op te branden, zodat jij terug met volle energie voor je passie kan gaan, met vriendinnen op stap kan gaan, met je kinderen of kleinkinderen kan ravotten.

Ik blijf je steunen en met jou werken en dit voor 12 maanden lang.

Eindelijk het antwoord op jouw vragen, jouw onzekerheid!

Pijn zorgt voor onzekerheid, onrust, je voelt je geïsoleerd, je worstelt met je zelfvertrouwen en je hormonen slaan op hol.

Is medicatie de oplossing? Verdoving van het lichaam om dan niet meer te kunnen voelen?

Het is een vicieuze cirkel. Het is aan jou om deze cirkel te doorbreken.

Ik heb een krachtige manier om deze cirkel te doorbreken, om jouw vibratie te verhogen en om je dromen te realiseren. Het gaat je energie verhogen en je gaat stralen als een zonnestraal!

Dit is voor jou en alleen voor jou!

Ik vind het geweldig dat jij aan de slag gaat met het doorbreken van jouw cirkel zodat jij jouw dromen en verlangens kan realiseren.

Doorbreek nu je pijncirkel

Wanneer je lichaam geen uitweg meer heeft zal het een weg zoeken via fysieke pijn!

Dit krijg je

  1. Opbouw van het traject is eerst bewustzijn creëren, bewust zijn van je lichaam, je omgeving, hoe sta jij in het leven en wat zit er nog in je rugzak, wat zijn jouw belemmerende overtuigingen, wat staat er nog in de weg om je doel te bereiken. 
  1. In de 2e module kijken we naar acceptatie, de realiteit, hoe maak jij je planning, hoe ga je te werk, wat als er iets mis loopt, wat zijn jouw prioriteiten, hoe neem je beslissingen. 
  1. Aandacht en zelfzorg hoe ga je jezelf graag zien, welke oefeningen kunnen je helpen bij het accepteren van jou eigen IK. Hoe ga je jezelf aanmoedigen en hoe ga je ervoor zorgen dat je de pijn onder ogen kan zien, accepteren wat er is.  
  1. Voeding is de basis van alles, voeding voor je brein, voeding die ontstekingsremmend werken, darm microbioom, testen van je gezondheid. 
  1. Energie – de eerste modules zorgen voor aarding en geven je de mogelijkheid om jezelf graag te zien, aandacht te geven aan je eigen leven, je omgeving, je naasten. Door een positieve mindset krijg je energie.

 

 

  • Sommige coaches werken alleen maar op mindset
  • Sommige coaches werken alleen maar op voeding
  • Sommige coaches geven je alleen maar oefeningen
  • Sommige therapeuten werken alleen maar op je spieren en gewrichten

en ga zo maar door …

Alleen is het probleem dat je niet naar het geheel kijken. Alles heeft met mekaar te maken, je kan het niet loskoppelen.

Jouw lichaam en geest, gedachten en mindset zijn met mekaar verbonden.

Ik ben ooit gestart met een opleiding herborist en ontdekte toen wat de natuur ons te bieden heeft, de natuur geeft ons wat wij nodig hebben, de natuur zorgt voor ons en brengt ons de voeding op het moment dat wij het nodig hebben. De natuur en dus ook ons lichaam zoekt steeds naar een evenwicht, leven in harmonie met de natuur is wat wij allemaal willen bereiken.  Ga voor je doel, je passie en leef voluit.

Na die opleiding ben ik me blijven specialiseren in de weren van het lichaam en hoe wij met ons lichaam en met de natuur omgaan. Ik laat het achterste van mijn tong zien, ik vertel je alle details, jouw lichaam is uniek en als het nodig is zoeken we tot we het gevonden hebben.

 

Wanneer je lichaam geen uitweg meer heeft zal het een weg zoeken via fysieke pijn!

Video’s Hoe chronische pijn begrijpen

Pijncoaching bij Vitality & Life

Een aantal jaren geleden startte ik met de opleiding relaxatie-reflexologie,  puur uit interesse, niet wetende dat ik dit ooit zou gaan uitoefenen als beroep. Ik was op dat moment nog in loondienst, een zelfstandig beroep daar had ik nog niet aan gedacht.

Maar na die 5 zaterdagen werd ik toch geprikkeld om meer te leren en startte ik met de therapeutische reflexologie die zich vooral richt op al de systemen van het menselijk lichaam, hormonen, spijsvertering, gewrichten, voortplanting, urinewegen. Ja, inderdaad via de voeten en via de reflexzones kunnen we ondersteuning geven aan ons lichaam.

En toeval bestaat niet, maar in die periode kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken. Maar wie mij al wat langer kent weet dat ik meer wil leren en zo kwam ik in contact met zenuwreflexologie en manuele neurotherapie, maar dit was weer een aantal jaren studeren en de materie was voor mij niet echt gemakkelijk, laat staan het studeren en het examen. Door ziekte heeft het traject iets langer geduurd en was de drang om dit te bereiken nog meer aanwezig.

Ondertussen is dit volledig mee geïntegreerd in mijn praktijk en richt ik mij hier vooral op chronische pijnklachten. Onze hersenen bepalen hoe we omgaan met deze situatie. “Zonder hoofd geen pijn”. Alle signalen uit het lichaam, emoties, omgeving, ervaring worden verwerkt in onze hersenen.

Hoe jouw lichaam omgaat met pijn wordt bepaald in je hersenen. Loop je bv tegen een tafel en voel je je op dat moment super gelukkig dan gaat die pijn minder erg aanvoelen dan wanneer je diep in de put zit of wanneer je moe bent.

Nuttige link voor manuele neurotherapie: www.mnt-nr.com

Vitality & Life BV - Edith Gijsbregts

info@edithgijsbregts.be

Tel +32 477 60 76 26

Wemersweg 5 - 2960 Brecht

BE 1001.387.715

Vitality & Life kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongeoorloofd gebruik van etherische oliën, hydrolaten, supplementen. 

De informatie op deze site is louter informatief en vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte of bij twijfel steeds uw behandelende geneesheer. 

Vitality & Life doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing. Raadpleeg steeds een dokter bij twijfel.