Hydrolatenboek Veerle Waterschoot

32.00

Tijdelijk niet beschikbaar – Prijs nog niet beschikbaar

Het Hydrolatenboek van Veerle Waterschoot is momenteel in herdruk en zal in het laatste kwartaal 2022 terug beschikbaar zijn.

Categorie:

Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, bladeren, kruiden, zaden wortels,… Deze geurige, subtiele waters dragen zowel de fysieke als energetische kwaliteiten van de planten in zich. Hun eeuwenoud gebruik was in de vergetelheid geraakt. Dit boek wil bijdragen aan een verdiende herwaardering.

Op een zeer eigen manier sluiten hydrolaten aan bij de noden en interesse van de huidige maatschappij:

  • openheid voor verse kruiden en plantenbereidingen als volwaardige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg
  • openheid voor complementaire therapieën in zorgcentra en palliatieve eenheden
  • toenemende stress en hooggevoeligheid
  • interesse voor pure, zuivere cosmetica
  • culinaire inspiraties voor het creëren van nieuwe, subtiele sensaties met zuivere, vitale producten
  • keuze voor persoonlijke, emotionele en geestelijke groei

In 59 monografieën worden de kwaliteiten en toepassingen van de hydrolaten uitgewerkt en zijn suggesties voor het gelijktijdig gebruik van bachbloesems opgenomen. Het inzetten van de hydrolaten om het zelfgenezend vermogen in de mens te activeren wordt ingebed in de vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal, die de universele relatie van de mens met de natuur en het jaarritme weergeven. ‘Het jaar rond in je element.’

Dit boek is zowel een gids voor hydrolatentherapie als een werkboek voor holistische gezondheid, geschikt voor alle geïnteresseerden, therapeuten, herboristen en docenten.