Slecht nieuws

Begin vorig jaar kreeg ik de diagnose borstkanker, ik was toen net 50 geworden. De tumor werd ontdekt tijdens de verplichte screening waarop elke vrouw wordt uitgenodigd als ze 50 wordt. Dit kon toch niet, dit kon mij niet overkomen, veel ongeloof, kwaadheid. Het stond zwart op wit, de onderzoeken wezen uit dat de tumor vrij groot wat en dat dit moest verwijderd worden.

Het werden maanden van veel angst, spanning, veel praten en veel onderzoeken. Ik wilde er alles van weten. Ik heb niet alle antwoorden gevonden maar wat ik wel heb ontdekt in die periode is dat ik mij meer bewust moet zijn van mijn leven, meer bewust omgaan met mijn gevoelens, emoties. Meer bewust omgaan met voeding, mijn levensstijl. Het herstel na de zware operatie verliep vlekkeloos en begin dit jaar liep ik de 10 miles in Antwerpen.

Bewust omgaan met voeding

In het verleden heb ik vele diëten gevolgd, maar viel telkens opnieuw terug op mijn slechte gewoonten. Ik was te veel gefocust op mijn gewicht, de calorieën en vooral op wat ik niet mocht eten. Ik startte een dagboek merkte op die manier dat ik een echte emo-eter ben. Misschien wist ik dat al wel, maar nu stond het echt op papier. Ik moest er iets aan doen. Kleine stapjes, kleine aanpassingen met veel resultaat. Meer energie, meer vitaliteit en geen extra kilo’s.

Stap per stap

Daarom heb ik voor jou het 7 weken programma gemaakt. In 7 weken maak jij je eigen individuele voeding en levensstijl programma. Het meest confronterende van het programma is de eerste week, in de eerste week vraag ik om op te schrijven wat er allemaal door je hoofd spookt en hoe je dat kan koppelen aan je voedingsgewoonten. Op basis hiervan ga je opeenvolgend je ontbijt, je lunch en je avondmaal aanpakken.

Slaap je fit”, een onderdeel van het programma, zorgt voor herstel, recuperatie en voor extra energie. Met een gezonde portie beweging krijg je sterke spieren en sterke botten. Dagelijks een half uurtje flink stappen geeft je een boost aan energie.

 

Vragen van klanten

  • Ik heb een gezin, kan ik dan ook mee doen? Je partner en gezin kunnen gewoon mee deelnemen, de recepten, de tips kunnen zij ook gebruiken. Het is een manier van leven, een manier van eten. Er zijn geen “verplichtingen”!
  • 7 weken, is dat niet lang? 7 weken lijkt lang, maar doordat je stap per stap je relatie met voeding gaat aanpassen, zal je het amper merken. Heb je een feestje gepland of ga je eens graag uit eten, doe dit dan en geniet vooral van het eten. Focus op wat goed is voor jou en voel je vooral niet schuldig.
  • Ga ik dan ook kilo’s verliezen? Dit hangt volledig van jou af, heb je nu overtollig gewicht, dan ga je je beter in je vel voelen, door de beweging ga je meer spieren krijgen en spieren zijn extra gewicht. Het resultaat zul je voel aan je kleren en je omgeving gaat je zien stralen.
  • Wat als de 7 weken voorbij zijn? We zijn gewoontedieren, gewoontes worden geprogrammeerd in onze hersenen. Het duurt ongeveer 30 dagen vooraleer je een programma of gewoonte in je hersenen kan aanpassen. 7 weken is langer dan 30 dagen. Het gaat je zeker lukken.

Heb jij nog vragen, laat ze achter bij de reacties of stuur mij een berichtje via het contactformulier.