Voorjaarsmoeheid, niet op gang komen

Met de lente zien we ook de natuur weer tot leven komen en in de Traditionele Chinese Geneeskunde is dit het seizoen van het element “Hout”.

Een tijd van groei, beweging, creativiteit en besluitvaardigheid, maar ook van grote schoonmaak, van zuivering, van “het loslaten van oude patronen”.

Een voedingspatroon met teveel geraffineerde suikers (bewerkte voeding, koekjes, brood, pasta …), zoete voedingsmiddelen, teveel vruchtensuikers, te weinig vezels, fastfood, te weinig groenten verhogen het risico op een slechte lever en gal werking. Hierdoor heb je mogelijk last van winderigheid, opgeblazen gevoel, vermoeidheid en slaap je minder goed.

Voorjaarsmoeheid, tijd om er iets aan te doen

April staat dan ook in teken van her-programmatie, je lichaam eens even rust geven, terug naar de natuur en je lichaam voeden met pure en natuurlijke voeding, veel groenten, plantaardige eiwitten, koffie minderen.

Tijdens het programma ga je ontdekken hoe je lichaam reageert op al die aandacht en hoe je zowel fysiek als mentaal je lichaam ziet veranderen. Elk seizoen heeft zijn specifieke groenten die je lichaam nodig heeft.

Ik heb voor jou de antwoorden.

Ik heb iets dat jou zal motiveren om je lichaam te resetten zodat je met volle energie de zomer kan in gaan.

En je doet het niet alleen, ik doe dit elk jaar samen met jou.

Lentemoeheid, prikkelbaar, besluiteloosheid, slecht slapen?

De emotie die daaraan gelinkt is is WOEDE.

Wat heb je op je lever?
Eens goed je gal spuwen …

Klik HIER om nog meer informatie te ontvangen over het programma.

Voorjaarsmoedheid, een aantal tips waar je mee aan de slag kan gaan

 

  • Vermijd geraffineerde suiker, suiker doet je suikerspiegel in je bloed heel snel stijgen, maar ook snel dalen, hierdoor krijg je een dipje en ga je terug naar suikers grijpen. Je komt hierdoor in een vicieuze cirkel terecht.
  • Beweeg minstens een half uur per dag. Door te bewegen krijg je meer energie en zorg je ook voor spieropbouw.
  • Zorg voor voldoende slaap. 1/3 van de bevolking slaapt slecht en nog veel meer mensen hebben een chronisch slaaptekort omdat ze te laat gaan slapen. Zorg voor regelmaat in je slaappatroon. Tijdens je slaap maak je groeihormoon aan en krijgen je organen en je hersenen een natuurlijk opknapbeurt.
  • Breng variatie in je voeding. Eet minstens 500 gr groenten per dag  en bij voorkeur 2 keer per dag groenten, vervang een broodmaaltijd door groenten.
  • Drink voldoende water, minstens 6 glazen water per dag.
  • Zorg voor voldoende me-time, dit wil niet zeggen even je social media raadplegen, maar leg even de smartphone weg.
  • Beperk de inname van koffie. Koffie geeft je een instant energie gevoel, maar kan ook voor de nodig stress zorgen in je lichaam. Denk eens na als je een kopje koffie drinkt, is het een gewoonte of heb je echt dat kopje koffie nodig.
  • Wees positief. Positieve gedachten helpen je om veel krachtige in het leven te staan. Wees dankbaar voor de positieve dingen in het leven!
  • Zorg voor een lenteschoonmaak in je huis en in je lichaam, verwijder alle ballast en maak ruimte vrij voor energie. 

Het programma is beschikbaar vanaf 18 april en kan je nog tot einde juni 2022 volgen!