We zijn vandaag dag 6 van mijn november personal challenge!

Na een culinair weekend in de Hoge Venen was mijn lichaam aan een beetje rust toe. De weegschaal ging ook de verkeerde richting uit en de energie is ver te zoeken. Voeg daarbij ook nog een sluimerende ontsteking in mijn schouder. Suiker, alcohol, koffie werken verzurend en zorgen voor nog meer ontstekingen en nog minder energie.

Tijd voor meer aandacht voor mijn lichaam, meer aandacht voor de natuur, meer natuurlijke voedingsmiddelen en vooral die suiker, koffie en dat glaasje wijn uit mijn dagelijkse voeding schrappen.

pixlr_20161106114140347Een dagje stappen in Antwerpen is dan beslist een uitdaging, zeker als je bij Maurice Coffee bar een hapje gaat eten. Al die koffie variaties, die heerlijke zoete gerechtjes, die speculaas koekjes bij de thee ..(die heb ik aan mijn man gegeven) en zo veel meer waarvan je gaat watertanden. Toch heb ik genoten van lunch, een heerlijke poached egg met avocado, garnaaltjes en rucola. Het geeft inspiratie.

En het wordt nog leuker, de ontdekking gaat verder!

Vrijdag 11/11 beginnen we dan ook nog met de “Meer Vitaliteit op je bord” challenge, met deze challenge wil ik jou aanzetten om meer groenten te eten, meer variatie te brengen op je bord, meer kleur toe te voegen op je bord, wil ik je ook nieuwe smaken laten ontdekken.

Amper 5% van de bevolking haalt het gemiddelde van 300 gram groenten per dag. Ideaal zou je tussen de 500 en 800 gram groenten per dag moeten eten. Dit kan in de vorm van groenten-ontbijt-smoothies, soepjes, gestoomde groenten of rauwkost. Mogelijkheden genoeg.

DOE MEE en schrijf je in voor de challenge en daag ook je mede-challengers uit via de besloten Facebook groep. Je kan er recepten delen, mislukkingen delen, vragen stellen en vooral genieten van lekker eten.

img_20161105_195802Ondertussen geniet ik van een heerlijk winters kruidendrankje met kaneel, gember, steranijs, kardemom, zwarte peper, venkel en een scheutje biologisch appelsap en straks trakteer ik mezelf nog op een chocolade ijspraline gemaakt van ruwe cacao en kokosolie met een vleugje oranjebloesemhydrolaat.

Geniet van je zondag!