Gembersiroop

Gembersiroop

Gembersiroop kan je over verschillende manieren maken. Voor mijn eerste proefstuk  deed ik stukjes gember samen met schijfjes citroen, kruidnagel, kaneel in een glazen bokaal. Ik vulde de bokaal tot aan de rand en liet dit 24 uur rusten.

Daarna zeefde ik het vocht eruit en bracht dit aan de kook samen met de helft suiker (geleisuiker), dit liet ik 3 tot 4 minuten koken, waarna ik mijn flesjes vulde.

De siroop is nog vrij lopend, heb je graag een stroperige massa dan doe je er een beetje meer suiker bij. De siroop kan je op salades, desserts in water, cava of witte wijn doen. Het geeft een extra toets aan je drankje.

Een alternatief is om de gember te raspen, het vocht op te vangen en dan met de suiker op te warmen, laat 4 minuten koken en klaar. Deze versie is veel geconcentreerder en zal je waarschijnlijk moeten toevoegen aan een andere siroop.