Corona

Het raakt ons allemaal en het Corona virus heeft ons leven in de ban. Hoe lang dit gaat duren kan niemand ons vertellen, maar het is wel duidelijk dat we de richtlijnen en maatregelen goed moeten opvolgen om de verspreiding in de dijken.

In het Corona verhaal wil ik je toch wel even aangeven dat je weerstand, je immuniteit in dit verhaal heel belangrijk is.

In mijn vorige post schreef ik dat 95% van de klachten te wijten zijn aan stress en ongezonde voeding. Stress en voeding hebben een impact op je weerstand. Wat mij deze week op viel in de winkel was dat alle droge voeding met een lange houdbaarheid allemaal weg wat uit de rekken, droge voeding bevat vaak ook veel suikers, geraffineerde suikers. Een normale reactie van ons als mens en in tijden van schaarste zal dit inderdaad wel nuttig zijn. De winkels en de distributiecentra garanderen ons dat er geen tekorten zullen zijn in de winkels.

Tijd voor verandering

Misschien is het nu het moment om ook eens kritisch naar je voedingspatroon te kijken. Wat eten we allemaal? En hoeveel van dat eten is troost-eten. Ons voorraad kast is ook voller dan normaal, maar puilt niet uit, deze keer heb ik ook koekjes, snoepjes en conserven gekocht. Grrh, soms heel moeilijk om er van af te blijven. 

Als we terug kijken naar onze grootouders, overgrootouders die hadden dit ook niet, zij hadden hun eigen groentjes in de tuin, heb je zelf een moestuin dan mag je je gelukkig prijzen, verse groentjes, seizoensgroenten. Groenten bevatten veel mineralen en vitaminen zorgen voor energie en vitaliteit.

Kan ik je helpen

Heb je vragen over je voedingspatroon en wil je nu eindelijk af van die chronische vermoeidheid, je suikerverslaving of wil je je immuniteit een boost geven, maak dan een afspraak en ik luister naar jouw verhaal.

Ik heb momenteel 2 programma’s die ik binnenkort ga lanceren en die je helpen om je weerstand te verhogen, maar die je ook helpen om nieuwe groenten, nieuwe smaken te ontdekken.

Edith