boekjes-op-mijn-bureauTerwijl ik aan mijn bureau zit zie ik overal boekjes liggen, boekjes voor mijn nota’s, mijn kleine notaboekje waar al mijn bonnetjes en kaartjes van de winkel in zitten, mijn “business” boekje, waar ik regelmatig tips & tricks in schrijf en heel belangrijk mijn agenda.

Ik werk vooral met mijn digitale agenda, maar de papieren agenda blijft nog altijd in de buurt. Daar kan ik vooral mijn to-do’s voor vandaag inschrijven.

  • Hoe zorg jij voor orde in je agenda?
  • Hoe ga jij om met time management?

Ik begin elke dag met een uurtje opruimen, mijn thee en ontbijt klaarmaken en dan bekijk ik rustig mijn agenda. Heb ik afspraken met klanten of collega’s? Moet er nog iets worden voorbereid voor die afspraak? Wat is er dringend en wat is er niet dringend. Moet er een bepaalde deadline gehaald worden?

Ik noteer ook minimum 3 zaken die ik zeker die dag moet afgewerkt krijgen. Zonder die planning ga ik beginnen multi-tasken en heb ik op het einde van de dag het gevoel niks gepresteerd te hebben.

Om mijn focus te houden zet ik mijn timer op 45 minuten en doe ik wat citroen en rozemarijn op mijn geursteentje. Citroen werkt rustgevend maar zorgt voor extra concentratie, rozemarijn zorgt voor een betere doorbloeding en bevordert de concentratie. Heb je in deze tijd van het jaar ook nog wat last van een verkoudheid dan kan je nog een druppel ravintsara of citroenmirte toevoegen.

Ik wens je vooral een leuke en inspirerende werkweek.