Ik volg vele foodies, op Instagram, op Facebook en heb een kast vol kookboeken en toch wil ik altijd koken op mijn gevoel. Dat lukt niet altijd, maar door mijn experimenten ontstaan er vaak nieuwe receptjes.

Zo maakte ik vorige week Bananencake, maar doordat ik geen zelfrijzende bloem of bakpoeder had werd er speltbloem gebruikt voor mijn cake. De cake werd zo plat als een koek, een bananenkoek dan maar.

Hiervoor gebruikte ik:

  • img_20161011_2039522 bananen
  • 100 gr bloem (spelt)
  • 1 ei
  • 100 gr rozijnen
  • hoeveboter om mijn vorm in te smeren
  • een theelepel kokosbloesemsuiker (maar met de bananen is dit echt niet nodig)

De rozijnen heb ik een halve dag laten weken in een mengsel van hydrolaat van oranjebloesem en kokosmelk.

Alles mengen, 25 minuutjes in de oven (175°C) en klaar.

Ik hou het graag simpel en met niet al te veel ingedriënten,