cropped-cropped-cropped-cropped-IMG_5432.jpg25 september stond al maanden in mijn agenda voor de NVBR reflexologie dag. Samen met Annemie van Vitalità gaven wij een lezing over aroma-reflexologie. Marcel Waterschoot, die ons tijdens die maanden voorbereiding enorm geholpen had, kon er helaas niet bij zijn.

Weken hebben we er naar uit gekeken, veel voorbereidingen, veel opzoekwerk en vooral veel fun. Dagelijks afstemmen via e-mail en via onze chatbox.

Na nog wat last minute aanpassingen op zaterdag en een redelijk rustige nachtrust stond ik al heel vroeg op de parking van de Jachthoorn in Kontich. Er was nog niemand aanwezig, ik was te vroeg!

Het aroma winkeltje werd klaargemaakt, de beamer en computer werden getest en om 10h was het onze beurt. Voor een groep spreken is altijd spannend, een beetje gezonde stress kan nooit kwaad. Eens we vertrokken waren met de presentatie verliep alles super vlotjes.

Aromatherapie en reflexologie, een krachtige synergie waarbij  etherische oliën  via de voeten worden opgenomen in het lichaam. Een etherische olie is al na 20 minuten opgenomen in onze bloedbaan. Via onze geur receptoren worden onze hersenen geprikkeld en zorgen de geuren voor ontspanning, rust, betere concentratie, meer energie (afhankelijk van de gekozen olie).

Om tot de essentie van de etherische oliën te komen was het ook nuttig om de werking van planten en inhoudsstoffen even toe te lichten. Planten kunnen niet vluchten en daardoor maken zij stofjes aan om zich te beschermen tegen weer en wind, tegen mens en dier. Etherische oliën vormen dan ook een verdedigingsmechanisme voor de plant.IMG_20160607_213854

Als afsluiter van de lezing, kozen de deelnemers een etherische olie en kon de uitwisseling beginnen. Het werd al gauw stil in de zaal, iedereen kon genieten van de hemelse geuren van basilicum, ylang ylang, lavendel, tea tree, wierook, mandarijn en jeneverbes.

Het was een geslaagde dag en het smaakt naar meer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van lezingen, workshop en aanbiedingen.

Edith