Inleiding

Inleiding

Wist je dat je cellen in je darmen zich elke 7 dagen vernieuwen, dat je lever er meer dan een jaar over doet om de cellen te vernieuwen, dat onze spijsvertering begint in onze mond, dat onze darmen het grootste contactorgaan is met de buitenwereld, dat je buitenkant een weerspiegeling is van je binnenkant.

We weten allemaal wel wat goed is voor ons, maar waarom besteden we er dan zo weinig aandacht aan. Aangezien jij bent ingeschreven voor de 10 dagen winterkuur ben jij wellicht bewust met je lichaam en met je voeding bezig.

Ik organiseer al een aantal jaren een lente- en een herfstzuivering en elke keer merk ik bij de deelnemers en bij mezelf hoe goed dit is voor mijn lichaam, mijn huid maar ook voor mijn geest.

De natuur vertelt ons wat wij nodig hebben. Elk seizoen is anders, de natuur zorg voor de groenten en het fruit dat wij nodig hebben.

Volgens de 5 elementenleer zorgen de kracht voor de winter voor koude en water. Alle energie is teruggetrokken in de aarde. De natuur slaapt, de aarde wordt bedekt met een laagje sneeuw, diep in de aarde vormen zich al nieuwe kiempjes, nieuwe ideetjes die binnenkort het licht gaan zien.

Na de feestdagen is het een ideaal moment om je lichaam aandacht te geven, even terug naar het pure van voeding, misschien wil je een paar kilootjes kwijt of wil je terug goed slapen.

Door de lockdown ben ik ook gaan zoeken naar mogelijkheden en ga ik naast de dagelijkse mails jou ook toegang geven tot een online leerplatform, waar je tips, het werkboek en recepten kan terugvinden. Ook al doen we het individueel, het voelt alsof we het allemaal samen doen.

Je gaat ontdekken hoe je lichaam reageert op al die aandacht en hoe je zowel fysiek als mentaal je lichaam ziet veranderen.

De zuivering is gebaseerd op veel groenten en drinken, en vooral bewust omgaan met voeding.

Elk seizoen heeft zijn specifieke groenten die je lichaam nodig heeft.

Veel hangt af van je huidige gezondheidstoestand.

Edith