Gezond zijn en gezond blijven is voor iedereen belangrijk

Een gezonde levensstijl met voldoende beweging en een fitte slaap wil iedereen. En toch is het niet altijd evident om dit helemaal onder controle te krijgen.

Tijdens een gezondheidsconsult werk ik al een aantal jaren met een uitgebreide intake (= vragenlijst) en maak ik een “foto” van jouw huidige gezondheidsprofiel met de ESP – Epigenitic Profiler. 

Met deze test zijn we in staat om gerichter voedingsadvies te geven en gevoeligheden in jouw voedingspatroon aan te pakken. We bespreken je voedingsgewoontjes, we brengen jou energie in kaart en maken een tijdlijn van de klachten. Op basis hiervan krijg je een gepersonaliseerd plan.

In 2020 maakte ik kennis met Emma Health. Emma Health biedt de mogelijkheid om een DNA analyse te doen waarbij je nog gerichter kan werken aan je gezondheid. Voeding, beweging, slaap, mentale weerbaarheid komen allemaal aan bod. En dat zijn dan net de peilers van Vitality & Life.

Speekselafname

Eind december bestelde ik mijn DNA-afname set. In de afname set zit een heel uitgebreide handleiding in en stap per stap kan je thuis je speekselafname doen. Het is wel belangrijk dat je dit nuchter doet, voor je je tanden poetst en voor je je eerste glas water drinkt. Je download de Emma Health app op je smartphone en via deze app kan je stap per stap volgen wat je moet doen. De speekselafname is super simpel en het staafje stop je in het bijgeleverde zakje welke je dan op het postkantoor gaat afgeven.

3-4 weken wachten

Na 3 tot 4 weken krijg je bericht van Emma Health om een afspraak in te plannen bij een Emma Health dokter. Dit is een online afspraak waarbij de rappporten worden besproken. Na dit consult zijn de rapporten beschikbaar in de Emma Health app.

4 rapporten

Je ontvangt 4 gepersonaliseerde rapporten. Een rapport over voeding, bewegen en sport, je mentaal vermogen en lifestyle. Mijn rapport over voeding is meer dan 150 bladzijden .. dit is vooral omdat een groot deel van het rapport wordt besteed aan een overzicht van welke voeding goed is voor mij en waar ik best niet te veel van eet.

Mijn resultaten

Ik heb afgelopen maand mijn DNA rapport gekregen en blijkt dat ik koffie redelijk goed verwerk, maar dat ik heel goed moet oppassen met suikers en vetten. 

Ik heb blijkbaar ook een lichte voorkeur voor zoete gerechten en ben gevoelig voor binge-eating. Ik ben een duur- en krachtsporter, dus ik mag gerust marathons blijven lopen, wel moet ik oppassen voor fractures.

Wat ik niet wist is dat mijn lichaam meer nood heeft aan ijzer en vitamine B. Ijzer en B-vitamines vinden we vooral terug in groenten en meer bepaald groene groenten. Dus 2x per dag groenten eten is voor mij echt wel een must.

Bewust eten

Bewust eten is al redelijk goed geprogrammeerd in mijn brein, maar nu kan ik ook nog meer gericht boodschappen doen. Ik heb nu een lijst met wat ik beter niet eet, of tenminste met mate eet. 

Vragen

Heb jij vragen over de Emma Health rapporten en wil je dit eens bekijken, maar dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek en we bekijken wat ik voor jou kan doen.

Contact via info@edithgijsbregts of via het contactformulier