Corona lente detox 2020, een speciale versie

Je lichaam zuiveren na de wintermaanden, waarin we veel hebben binnen gezeten, misschien een beetje te veel hebben gegeten, lange avonden, koude nachten … brr, geef mij maar de lente, de zon, zomer .. zalig. Net zoals elk jaar organiseer ik in de maand april een lentezuivering. Dit jaar een speciale versie, een corona versie, inhoudelijk misschien niet veel verschillend van de vorige jaren maar wel eentje om bij te houden, iedereen zit in zijn of haar kot, dus de bereidingen van de gerechten waren veel gemakkelijker, geen afleidingen om terrasjes te doen of op restaurant te gaan, echt tijd voor je zelf in je eigen omgeving.

Hoe was het voor mij dit jaar?

Onze lentedetox bestaat uit 2 voorbereidingsdagen, 5 echte detox dagen en 2 tot 3 overgangsdagen. Tijdens de eerste 2 dagen liet ik mijn lichaam wennen aan minder koffie want de laatste weken dronk ik gemakkelijk 6 kopjes koffie per dag (als het niet meer is), door de hamsterwoede, ja ik beken, was mijn winkelkar ook voller dan wat ik doorgaans koop in de supermarkt, deze keer ging ik voor pasta, koekjes en chocolade, niet goed bezig, want eens het in de kast staat kan ik er niet van af blijven. Mijn lichaam was dus duidelijk aan een reset toe.

2 voorbereidingsdagen

Terug naar de 2 eerste dagen, afbouwen van mijn koffietjes, maar koekjes en pasta vermijden. Pasta bevat heel veel koolhydraten (reken ongeveer 50-60 koolhydraten per 100 gram), in een PowerSlim voedingstraject is pasta niet toegestaan owv hoge gehalte koolhydraten. Doordat we dit in groep, virtueel dan, deden, verliep dat ook allemaal heel goed. Ik had een besloten FB groep gemaakt voor de deelnemers, waardoor we toch dagelijks contact hadden met mekaar. Dat verliep allemaal heel goed.

 5 detox dagen

”s Morgens vroeg met de blote voetjes op het gras en de energetische oefening voor de gal en levermeridiaan maakt dat het een volledig me-time programma is. Dauwtrappen versterkt de spieren in je voeten, helpt tegen hoofdpijn, masseert de reflexzones, kan helpen bij zweetvoeten en versterkt je immuunsysteem. Na mijn ochtendritueel dronk ik een glaasje lauwwarm water met citroen en een glas water met zweedse kruiden. s’ Middags en bij het avondeten at ik vooral zilvervliesrijst met gestoomde of gestoofde groene groentjes. Mijn wekelijks groentenpakket van de bioboer bracht variatie in mijn groentenpallet, raapsteeltjes, kervel, paksoi, koolrabi, rode, gele en witte worteljes. Heerlijk om nieuwe gerechtjes te zoeken en uit te testen, ik had er nu toch meer tijd voor.

Ik sloot mijn dag af met een kop warme amandelmelk met carobepoeder, carobepoeder is een ideale vervanging voor cacao, smaakt een beetje zoet en is bovendien ook nog gezond ook. Er wordt beweerd dat carobe de afbraak van serotonine afremt en serotonine is ons gelukshormoon. Ideaal tijdens een zuivering, want tijdens een zuivering komen er ook vaak emoties vrij.  

 

Zware dagen, ontgiftingsverschijnselen

Dag 3 en 4 van de detox dagen waren moeilijkste, hoofdpijn, lage rugpijn, rusteloze benen en pijn tussen mijn schouderbladen, op een moment was het zo erg dat ik toch een pijnstiller nodig had. Nu gelukkig wist ik dat dit mij de eerste keer dat ik zuivering deed ook het geval was. Ik trainde toen voor de marathon, had een zeurende pijn in mijn heup en tijdens die zuivering werd het 10 keer erger, na de kuur was de pijn volledig verdwenen. Afvalstoffen of toxische stoffen worder vrijgemaakt en afgevoerd. Dit moet gecontroleerd gebeuren en geleidelijk aan, want anders ga je je lichaam vergiftigen. Deze processen gebeuren in je lever, de lever gaat de toxische stoffen wateroplosbaar maken en nadien moet je lichaam er voor zorgen dat die netjes worden afgevoerd, gebeurt dit niet dan ben je je lichaam aan het vergiftigen. Vandaar dat er veel variatie, veel drank, veel oefeningen in het programma zitten.

Eén en al energie

De laatste dag van de detox kuur wist ik niet wat mij overkwam, ik was één en al energie, alle pijn was verdwenen, mijn huid en haar voelde zachter, ik liep zonder problemen terug 8 km (een week geleden kwam ik amper aan 5 km). Ondertussen blijft de energie stromen, ik voel mij super, er zijn ook enkele coronakilo’s verdwenen en heel belangrijk, mijn drang naar suiker is volledig weg.

Ik ben weer zo blij dat ik dit gedaan, het voelt elk jaar weer super dat ik dit kan doen. Het programma is nog beschikbaar tot einde mei en jij kan ook nog instappen. De deelnemers die dit samen met mij hebben gedaan deden het super (via de besloten FB groep hielden wij contact met mekaar).

 

Wil je meer weten over de 10 dagen reset kuur dan vertel ik je er HIER meer over of meld je aan voor onze besloten Facebook groep waar ik graag mijn kennis en ervaring met jou deel.