Groentenchallenge

 

  • Start jij de dag met een portie groenten?
  • Eet jij 2 of 3 keer per dag groenten?
  • Heb jij al eens een groene smoothie gemaakt?
  • Eet jij 20 verschillende groenten per week?

Nee, dan is het NU de moment om hier verandering in te brengen. De groentenchallenge kan je helpen!

Groenten zijn goud

Groenten zijn goud voor ons lichaam vertelde Seppe Nobels onlangs in Mijn Restaurant. Groeten bevatten veel mineralen en vitaminen, zitten boordevol vezels voor een gezonde darmtransit, zorgen er voor dat je geen opgeblazen gevoel hebt na het eten en je krijgt er energie van!

Dagelijks gemiddeld aantal groenten = 300 gr, veel te weinig!

300 gr, dit is echt niet veel, amper 5% van de bevolking haalt deze hoeveelheid. We zouden minstens het dubbele of meer moeten eten per dag. Vermoeidheid, stress, burn-out, hormonale problemen, we worden er alsmaar meer mee geconfronteerd. Door onze levensstijl en voeding aan te passen kunnen al veel van deze problemen oplossen. Gemakkelijk gezegd, maar  iets wat je in 20 jaar hebt opgebouwd ga je niet in 1 week veranderen. Dat vraagt tijd en dat kan je alleen maar doen als je het stap per stap doet.

Met de groentenchallenge gaan we de lente tegemoet, weg met de vervelende winterkwaaltjes, stramme spieren en gewrichten.

Doe je mee?

Geen tijd om te koken?

Ik ben absoluut geen keukenprinses en ooit was eten maken voor mij iets wat werd gedaan uit noodzaak. Ik had weinig tijd of er was altijd wel iets anders dat prioriteit kreeg.  Vaak werden er klaargemaakte gerechten gekocht en werd er verder heel traditioneel gegeten, ‘s Morgens boterhammen met choco, tijdens de lunch weer boterhammen en ‘s avonds, als er tijd was om eten te maken, patatjes of pasta met groentjes en een stukje vlees, kip of vlees. Of weer gewoon boterhammen. Als gauw kom je in een negatieve spiraal, de kilo’s vliegen eraan en de vermoeidheid slaat toe.

Heb jij vaak een opgeblazen gevoel na de maaltijd?

Telkens na een broodmaaltijd had ik een opgeblazen gevoel, gasvorming in de buik. En steeds weer zin in suiker en snoep. Er worden vandaag veel adviezen gegeven, geen brood, geen zuivel, geen vlees en noem maar op. Wat mogen we nu in feite nog eten?

Meer groenten, een gezonde portie dagelijks fruit en minder brood is voor mij de beste oplossing om met die ongemakken in mijn darmen komaf te maken. Voor mijn suikerverslaving las ik af en toe een suikervrije periode in zodat de drang naar zoetigheid toch onder controle blijft.

Een programma op maat van jouw lichaam

Een standaard oplossing is er niet omdat elke persoon verschillend is, ieder leeft in zijn of haar omgeving. Elke persoon gaat op een andere manier om met stress, wat ook vaak een weerslag heeft op ons lichaam en vooral op onze spijsvertering.

Vitality & Life geeft je gepersonaliseerd advies waarmee je aan de slag kan.

Het is jouw lichaam en jij moet er zorg voor dragen, denk eraan GROENTEN ZIJN GOUD VOOR JE LICHAAM!

Lieve groeten,

Edith