Koolhydraatarme speculaaskoekjes

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 10 gr speltmeel
  • 0,5 – 1 tl psylliumvezel of psylliumhusk
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 70 gr kokosolie of echte boter
  • 1 ei
  • 30 gr stevia + 1 el kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder of wijnsteenpoeder

Smelt de boter en meng dan alle ingedriënten in een grote kom tot een mooie bol. Bewaar deze bol minstens 2u in een folie in de koelkast.

Na 2 uur maak je koekjes, bolletjes of worstjes en leg deze op een bakplaat.

Voor een krokant korstje kan je de koekjes nog even in kokosbloesemsuiker deppen.

15-20 minuten in de over op 180°C. Afhankelijk van jouw oven zullen de koekjes iets langer moeten bakken. Hou het dus goed in de gaten.

 

Recept: geïnspireerd door www.lowcarbchef.nl