Kaastaart met havermout-amandelmeel bodem

Ingrediënten bodem

  • 150 gr havermout
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 50 gr boter (of kokosolie)

Ingrediënten vulling

  • 500 gr kaas (mengeling ricotta, cottage cheese, volle platte kaas)
  • 200 ml volle room
  • 2 eieren
  • 50 gr stevia (heb je graag iets zoeter, dan mag je meer suiker toevoegen)
Bereiding:
Gebruik een ronde taartvorm en besmeer de bodem met een beetje boter of gebruik een rond bakpapier.
Voor de taartbodem meng je alle ingrediënten tot een mooie bol, vervolgens verdeel je het deeg in je taartvorm en druk je goed aan.
Meng de kaas met de volle room, eigeel en stevia en klop het eiwit tot schuim. Spatel het opgeklopte eiwit bij het kaasmengsel en giet het in de taartvorm.
60 tot 90 minuten 150°C.
Start met bakken tot ongeveer 60 minuten en verleng de baktijd met telkens 10 minuten tot je een goud-bruine kleur hebt.
Smakelijk