Ingrediënten

  • groene selder
  • 1 avocado
  • 2 stronkjes witloof (mini-stronkjes)
  • scheutje (+/- 2 eetlepels) Olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el sesampasta
  • 1 el honing, agave of ahornsiroop

Bereiding

Was de selder en snij de stengels in stukjes, halveer de witloof stronkjes en doe de selder en het witloof in een pannetje met een bodempje water, nog geen vetstof toevoegen. Voeg kruiden toe (peper en zout, cayennepeper …). Van zodra de groentjes beetgaar zijn en het water min of meer verdampt is, mag je een beetje olijfolie toevoegen.

Terwijl de groentjes garen in de pan, was je het blad van de selder, snij dit in grove stukken en doe dit samen met de sesampasta, honing, 1/2 avocado, olijfolie in een blender. Voeg nog wat peper, zeezout toe + extra kruiden naar wens. Mix alles tot een smeuïge massa. Voeg eventueel nog wat olijfolie om een beter samenstelling te verkrijgen. Heb je de pasta graag zoet doe er dan een extra lepel honing bij. Gebruik deze spread bij je groenten of op een cracker.