Gemberkoekjes

Gemberkoekjes

  • 5 eetlepels boter (=75 gram)
  • 80 gr riet suiker
  • 80 gr agave siroop
  • 2 eieren
  • 500 gr bloem
  • 1 theelepel verse geraspte gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • mespuntje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder (natriumbicarbonaat)

Voorbereiding

  • Laat de boter zacht worden
  • Rasp de gember
  • Zeef de bloem
  • Verhit de oven voor op 160°C
  • Doe bakpapier op de bakplaat

Bereidingswijze

  • Doe de boter, bruine suiker, stroop en eieren in een kom en mix het geheel gedurende 2 minuten met een mixer (mix het eiwit tot schuim)
  • Voeg de bloem, gember, kaneel, zout en evt. bakpoeder toe en meng goed door met een lepel.
  • Leg het deeg ongeveer 15 minuten in de koelkast om uit te harden.
  • Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm hoog is.
  • Gebruik de uitsteekvormen om het deeg vorm te geven en leg op de bakplaat.
  • Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes gedurende 10 tot 12 minuten.