Gemberkoekjes
- 5 eetlepels boter (=75 gram)
- 80 gr riet suiker
- 80 gr agave siroop
- 2 eieren
- 500 gr bloem
- 1 theelepel verse geraspte gember
- 1/2 theelepel kaneel
- mespuntje zout
- 1/2 theelepel bakpoeder (natriumbicarbonaat)
Voorbereiding
- Laat de boter zacht worden
- Rasp de gember
- Zeef de bloem
- Verhit de oven voor op 160°C
- Doe bakpapier op de bakplaat
Bereidingswijze
- Doe de boter, bruine suiker, stroop en eieren in een kom en mix het geheel gedurende 2 minuten met een mixer (mix het eiwit tot schuim)
- Voeg de bloem, gember, kaneel, zout en evt. bakpoeder toe en meng goed door met een lepel.
- Leg het deeg ongeveer 15 minuten in de koelkast om uit te harden.
- Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm hoog is.
- Gebruik de uitsteekvormen om het deeg vorm te geven en leg op de bakplaat.
- Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes gedurende 10 tot 12 minuten.