Exotische courgetti met spitskool en bruine bonen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1/2 spitskool 
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 blikje bruine bonen
  • Cajun kruiden
  • Peper en zout
  • 1/2 courgette in slierten snijden 

 

Bereiding:

Snij de spitskool in fijne sliertjes en stoof de kool in een bodempje water. Als de spitskool beetgaar is voeg je er wat peper en zout toe. Zet de spitskool opzij en stoof de paprika gaar in een beetje olijfolie. Voeg de bruine bonen in de pan samen met de rode paprika en spitskool en voeg er de kokosmelk toe. Laat enkele minuutjes sudderen, voeg er wat cajun kruiden toe en een beetje currypoeder. Dien op met een hoopje courgetti.

Maak een dubbele portie en zet een portie opzij voor de lunch van de volgende dag.

Uitleg

Gebruik in heerlijke soepen, romige currysauzen, smoothies, desserts en gebak. Deze melk kan schiften. Schud daarom goed voor gebruik, roer eventueel nog wat na. Kokosmelk bevat weinig koolhydraten en wel verzadigde vetten.