Courgette-postelein soep
Postelein, een vrij onbekende groente, maar heel gemakkelijk om klaar te maken. Postelein bevat veel vitaminen en mineralen en kan je perfect verwerken in een herfstsoepje. Ik koop de meeste van mijn groentjes rechtstreeks bij de boer en dan is het aanbod ook meestal heel seizoensgericht.
Wat heb ik hiervoor nodig:
- 2 courgetten
- 3 middelgrote ajuinen (rode of witte ajuin)
- diepvries erwtjes
- 2 teentje knoflook
- peper, zout
- 3 kl plantaardige bouillon (ik gebruik gistvrije bouillon van Pit & Pit)
- 1 kl miso (Witte Miso Pit & Pit)
- 1 tl Orac kruidenmix (Amanprana)
- 1 tl edelgistvlokken (Pit & Pit)
- en kippenballetjes
Bereiding
Snij de ajuinen, courgetten en sjalot of ajuin in grove stukken, voeg water aan toe en breng aan de kook. Voeg op het einde de postelein toe. Postelein moet niet lang koken. Voeg miso, bouillon, peper en himalayzout en de orac kruiden toe en laat nog even sudderen. Mix alles in een blender en voeg de kippenballetjes toe. Je kan ook afwerken met kikkererwten, hennepzaadje en eventueel een snufje edelgistvlokken of een lepeltje zure room.