Haver-bananen cake met chocolade

 

Wat heb je hiervoor nodig:

  • 3 kleine of 2 grote rijpe bananen
  • 120 gr pecannoten
  • 50 gr pure chocolade
  • 100 ml agavesiroop
  • 240 gr havermout
  • 170 gr spelt
  • een mespuntje vanillepoeder
  • 1 koffielepel kaneel

Bereiding 45 min:

Voeg 250 ml water toe aan de havermout en laat de vlokken zwellen in het water. Plet de bananen met een vork. Hak de noten en de chocolade grof (gebruik hiervoor een groot mes of een mini-blender). 

Verwarm de oven op 180°C.

Meng de geweekte havermout, spelt, gehakte noten en chocolade, de bananen, kaneel, vanillepoeder en agavesiroop tot een smeuïge massa.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin, of gebruikt mini-vormpjes. Zet 35 tot 40 min in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Een energieboost voor het ontbijt of als tussendoortje.

 

Recept: geïnspireerd door Bio-planet met een Vitality & Life touch