Bewust leven

Bewustzijn

Hoe vaak doen we zaken zonder dat we er bij stil staan? Hoe vaak ben jij al teruggekeerd naar huis omdat je dacht dat de deur niet op slot was of je het strijkijzer niet hebt afgezet? En hoe vaak gebeurt het dat je op weg naar je werk, niet eens beseft waar je gereden hebt. Vaak gebeuren zaken gewoon op automatische piloot.

Er gebeurt vanalles in ons brein wat we gewoon automatisch doen, ook het drinken van teveel kopjes koffie of het opeten van een volledig pak koekjes. Nadien hebben we spijt dat we dit hebben gedaan, want je voelt je niet lekker.

Alvorens te gaan werken aan onze voeding is om eens stil te staan bij wie je bent? Waar jij voor staat? Jezelf graag zien, jezelf aanvaarden zoals je bent.

Een gezond lichaam is niet voldoende als je niet helder kan denken of als je je niet goed voelt in je vel. Houd uw geest actief en blijf geloven in wat je doet. Vertrouw op je lichaam en wees bewust van wat je doet.

Kijk eens naar jezelf

Kijk naar jezelf in de spiegel, wie staat er voor jou? Een trotse vrouw (man), die het waard is om er te zijn. Die het waard is om te leven en te genieten van het leven. Durf jezelf omarmen en jezelf accepteren zoals je bent.

Door welke bril bekijk jij de wereld? Een roze bril of een donkere bril. 

Zit jij in een feelgood movie, in een horror film of een rampenfilm?

Sta een even stil bij wat je voelt en wat het doet me je lichaam. Ik heb soms ook sombere dagen, en geloof me, dat hebben we allemaal. 

Daarom gaan we dit samen doen en breng ik joy, fun en plezier in jouw leven zodat mijn energie en mijn enthusiasme aanstekelijk werkt.

Opdracht: noteer deze week minsten 50 kwaliteiten van jezelf waarvoor je dankbaar bent en waar je trots op bent.

Wat is jouw doel

Begin met het eindresultaat in gedachten, dit is wat je wil bereiken, hiervoor doe je het.

  • Wat maakt dat je bent ingestapt in dit programma? 
  • Wat wil je bereiken?
  • Hoe wil je de zomer aanpakken?
  • Waar krijg jij energie van?
  • Waar ben je dankbaar voor?

Koop een mooi boekje en noteer jouw doelen.