Eten, een beloning?

Als je flink bent krijg je een snoepje .. Een taart voor je verjaardag … Een glas wijn na een lange werkdag … Bij een voetbalmatch hoort toch een frisse pint …

Eten wordt al van kleins af aan gezien als een beloning. We zijn verwend, er is overvloed aan eten en het is overal beschikbaar.

Spijt kom na de zonde

Hoe dikwijls heb je al spijt gehad van dat glas of die fles wijn, die zak chips of dat pak chocolade. Emo-eten geeft je een kort gevoel van voldoening, maar nadat je heel de fles heb uitgedronken of heel het pak hebt opgegeten voel je je schuldig. Schuldig omdat je goed weet dat het eigenlijk niet goed is, dat het helemaal niet gezond is en dat je overdaad hebt gedaan.

Ik geef het toe, bij mij lukt het ook niet altijd om alleen maar “dat” te eten wat mijn lichaam nodig heeft. Ik hou ook van een glaasje wijn, een stukje chocolade of een dessertje. Die ene keer zal het niet uitmaken, het zijn vooral die “vele” keren, die gewoontes die we hebben aangeleerd.

Hoe ga je tewerk?

Wat heb jij nodig om te leven en te eten volgens jouw behoeften? Een schop onder je kont? Wekelijke begeleiding in de vorm van individueel gesprek of is voor jou een mail voldoende? Wil je graag receptjes, een werkboekje, overzichtjes of kan je verder met een algemene lijst met voedingsmiddelen die je WEL mag eten?

Laat het mij weten, dan verwerk ik het in mijn programma’s.

We zijn allemaal uniek

Het is voor iedereen verschillend, daarom werk ik momenteel aan een nieuw programma waarbij ik jou stap per stap ga begeleiden naar een nieuwe levensstijl, ik leer je ook hoe het ook haalbaar is als je een partner en kinderen hebt.

Je gewicht, gezonde voeding, je levensstijl hangt niet af van één of ander dieet, het is een ingesteldheid, een mindset, een way-of-life, een klik die je maakt in de hoofd. Ook onze leeftijd, geslacht en eventuele medicatie kan een impact hebben om je gewicht. Ons metabolisme vertraagt als we ouder worden, hoe ouder we worden hoe belangrijk het is om de juiste voedingskeuzes te maken. Ik ben een jonge 50-er en ik heb het zelf ondervonden, het gaat niet meer zo gemakkelijk als 10 jaar geleden.

Minder eten of jezelf uithongeren is niet altijd de manier om af te vallen, het is belangrijk na te gaan WAT je eet en hoe je lichaam dit verteert. 

Onze voeding is veranderd

Onze voeding is in de loop van de jaren heel sterk veranderd, terwijl dat het menselijk lichaam veel minder snel veranderd is. Dit heeft enorme consequenties voor ons lichaam en daar betalen we nu de prijs van. Ook onze manier van leven is helemaal veranderd. Het aanbod in de winkels wordt zo aantrekkelijk en gemakkelijk gemaakt, dat we alles slikken.

Wat is jouw relatie met voeding?

Wat is jouw relatie met voeding? Bij jij een emo-eter? Verslaafd aan suiker? Gooien je hormonen soms je gezond voedingspatroon ook in de war? Hoe ga je hier mee om?

Laat het mij weten.

Edith