Vakantie is genieten

Tijdens de vakantie nemen we allemaal een beetje gas terug, we trekken naar “warmere” oorden, doen een trekking, maken exotische reizen of misschien ben jij iemand die liever thuis blijft en gewoon het tempo aanpast. De vakantiefoto’s die op instragram verschijnen zijn vaak heerlijke cocktails en uitgebreid eten.

Heerlijk genieten en dat moet kunnen.

Misschien heb je wel iets te veel gegeten en merk je aan je jeans of je kleedje dat die toch wat strakker zijn komen te zitten. Je merkt dat je wat bent aangekomen en je voelt je minder energiek dan voor je vakantie.

Wat erbij is gekomen, wil je liefst zo snel mogelijk terug kwijt geraken. Een nieuw voedingsschema voldoende beweging, minder alcohol. 

Gevarieerde voeding

Voeding geeft je energie, een gevarieerde voeding bestaat uit veel groenten, een beetje fruit, voldoende drinken en je vermijdt best alcohol. 

Als orthomoleculair therapeut en voedingscoach kan je ik hierbij begeleiden. We bekijken wat voor jou de valkuilen zijn en waarom het moeilijk is om terug op je gewenste gewicht te komen. 

 

  • Koolhydraten zorgen voor de nodige energie, maar te veel “verkeerde” koolhydraten maken je dik. 
  • Eiwitten vormen de bouwstenen van je lichaam. Alle cellen in ons lichaam zijn opgebouwd uit eiwitten. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende eiwitten eet. Eiwitten zorgen er ook voor dat je je spiermassa blijft behouden.
  • Vetten zijn niet slecht, zij zorgen ervoor dat de cellen in je lichaam goed gesmeerd blijven.

Zorg voor een haalbaar doel 

  • Wat wil je bereiken?
  • Hoeveel wil je afvallen?
  • In welke tijdspanne?
  • Doe je dit alleen of met een buddy?
Zorg vooral dat je gemotiveerd bent en dat je je lat niet te hoog legt. Misschien heb je een collega, vriendin, vriend, je partner die je buddy is en die net als jij ook enkele vakantiekilo’s kwijt wil.
Doe het samen en motiveer mekaar.

Fixeer je niet op die vakantiekilo’s, focus je op je voeding, je beweging en vooral zorg voor voldoende ontspanning. Die vakantiekilo’s zullen er wel vanzelf af gaan. Laat je begeleiden door een voedingscoach, zij zal er voor zorgen dat je niet afwijkt van je doel, samen met haar bespreek je je valkuilen. 

Op een verantwoorde manier afvallen, blijvend op gewicht, meer vitaliteit, dat wil jij toch ook?

 

Vitality & Life kan je hierbij helpen!

 

Via onderstaande link kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.