Angst, spannend of een uitdaging?

Mensen veranderen, tijden veranderen, interesses veranderen. Verandering zorgt soms voor bezorgdheid maar kan ook spannend zijn.

Soms gaat het plots, soms vraagt het tijd en besef je het pas als je eenmaal ben aangepast aan je nieuwe leven. Iedereen maakt het wel eens mee, het moment dat je alles eens op een rijtje wil zetten.

Een marathon net voor mijn 40e

Net voor mijn 40e liep ik mijn eerste marathon, begon ik te bloggen en deelde ik dagelijks mijn loopervaringen met de wereld. Als ik hierop terug denk dan was dat een zoektocht naar grenzen verleggen. Hoe ver kan je gaan, je lichaam leren kennen, je grenzen leren kennen. Maar ook jezelf blootgeven via het bloggen.

Borstkanker op mijn 50e

Op mijn 50e kreeg ik de diagnose borstkanker, heel ingrijpend, heel veel angsten, spanningen, onzekerheid. Maar als ik daar op terug kijk heeft dit mij ook weer nieuwe inzichten gegeven waardoor je nog meer gaat leven, nog meer genieten en vooral koesteren wat je hebt.

Veranderen kan, ook al is het moeilijk

Het leven heeft nu eenmaal hoogtes en laagtes, het verlies van een dierbare, ontslag en een ommekeer in je carrière, kinderen die afstuderen, zelfstandig worden en het nest verlaten.

Een nieuwe fase in je leven breekt aan en dan heb je de kans om van je passie je beroep te maken. Doe het, doe wat je graag doet. Het leven nemen zoals het is, genieten van elke dag, liefde geven aan zij die het nodig hebben.

  • Wat maakt jou gelukkig?
  • Waar wil je vooral aan werken?
  • Hoe ga jij om met hoogtes en laagtes?
  • Hoe zorg jij voor extra energie?

Praat er over en geniet van de kleine dingen, de kracht van de natuur, de liefde die je mag geven en krijgen, wees positief, geloof in jezelf en hou van jezelf.