Laat reflexologen terug werken

Er moet me iets van het hart, dus even een persoonlijk berichtje. 

Corona beheerst ons leven en bij de ene al iets meer dan bij de andere. Mijn activiteiten als reflexoloog zijn al sinds 12 maart stopgezet, we zijn ondertussen bijna 3 maanden verder. Ik ben heel creatief geweest in die periode ben er in geslaagd om zo veel mogelijk online begeleidingen te doen, meer bepaald voor voeding en burn-out advies. Helaas voetreflexologie, wat blijkbaar bij veel mensen een onbekend terrein is, kan je niet online doen, dus die klanten moeten helaas wachten.

Toen het bericht kwam dat we op 18 mei terug mochten opstarten heb ik mijn klanten persoonlijk gecontacteerd en hun afspraken vastgelegd. Klanten met chronische problemen en pathologieën kregen voorrang.

Ik begreep al niet dat het zo lang moest duren om te starten aangezien onze collega’s kinesisten 2 weken eerder mochten starten. Kinesitherapie is een erkend beroep, zij hebben een RIZIV nummer en zijn “professionelen”. Reflexologen vallen helaas nergens onder, hebben geen RIZIV nummer en worden gezien als alternatief.

Alles werd in gereedheid gebracht om klanten op een veilige manier te ontvangen, maar op zaterdagavond 16 mei (1 dag voor we mochten starten) kregen we bericht dat reflexologen, massage- en shiatsu behandelaars dan toch niet mochten starten omdat wij vallen onder de zogenaamde “overige menselijke gezondheidszorg” .. alles wat een beetje onbekend is wordt in 1 pot gestoken, die groep is niet echt groot, dus het zal wel niet zo belangrijk zijn. Zo komt dat bij ons over.

Ondertussen zijn we bijna 2 weken verder, onze beroepsvereniging heeft afgelopen weekend een petitie opgestart en we hopen hiermee meer zichtbaarheid te creëren. Elke dag bel ik klanten af en er is veel ongeloof, vooral omdat er klanten bij zijn die ook een afspraak hebben ingepland bij hun schoonheidsspecialiste. 

Maar weet dat mijn klanten vooral chronische pijnpatiënten zijn, of kampen met zware, vermoeide benen, spijsverteringsproblemen, gewrichts- en spierklachten, klanten met veel spanningsklachten waardoor ze niet tot rust kunnen komen. Zij smeken echt om terug te komen. Ik heb echt het gevoel dat ik ze in de steek laat.

Pedicure, kappers, manicure, gelaatsverzorging, tatoeëerders .. dat mag wel. Ik wil ook graag mooie voetjes en mooie nageltjes en wil ook naar de kapper. Allemaal fijn voor de buitenkant, maar onze binnenkant verdient ook aandacht, zeker nu. 

Ik richt me dan graag tot diegenen die dit allemaal moeten beslissen en die het wellicht ook heel moeilijk hebben deze dagen, spreek zeker eens met onze klanten of kom een langs in onze praktijken, dan kan je aan de lijve ondervinden wat voetreflexologie doet. 

Wij hopen echt dat we zo snel mogelijk terug aan de slag mogen.

Is voetreflexologie voor jou onbekend, kom dan zeker eens langs!

 Edith