Herken jij dit …

Stramme spieren, moeilijk op gang komen ‘s morgens, vermoeidheidsklachten, slecht slapen .. typische verschijnselen van verzuring. Tijd om jezelf te verzorgen, een zuiveringskuur met veel groenten, kruidendrank, hydrolaten, meditatie zijn onderdelen van de lentezuivering die dit jaar start op 5 april. 

Mijn tuin is er alvast klaar voor. Frisse groene blaadjes komen al piepen, look zonder look (zie foto), peterselie, brandnetel en dragon staan al volop in bloei.

Ideaal om mijn receptjes op smaak te brengen! 

Waarom je lichaam een lenteschoonmaak geven?

Tijd om je lichaam wat meer aandacht te geven en je lichaam te ontdoen van alle toxische stoffen die zich hebben opgebouwd in je lichaam! Je lichaam mentaal, fysiek en emotioneel zuiveren. Op die manier gaan we volle moed de zomer in!

De natuur geeft ons in dit seizoen de kracht om ons te zuiveren, alles wat er in de lente groeit en naar boven komt is nodig om te zuiveren, denk maar aan frisgroene brandneteltopjes, viooltjes, daslook, zevenblad! De jonge blaadjes hebben een heldergroene kleur en bevatten veel chlorofyl. Net wat we nodig hebben om de toxische stoffen in ons lichaam af te voeren.

Medicatie en additieven in de voeding

Restanten van medicatie en chemische additieven in onze voeding moeten door ons lichaam worden geëlimineerd. Eén van de belangrijk functies van onze lever is om deze stoffen te transformeren om ze te kunnen elimineren. Met een overbelaste lever worden deze lichaamsvreemde stoffen moeilijk afgevoerd en worden opgeslagen in ons vetweefsel.

Te weinig beweging

Beweging is goed voor ons. Het geeft ons energie, het houdt de spieren en gewrichten soepel, het vergroot ons uithoudingsvermogen en het verbetert onze weerstand. Beweging helpt ons beschermen tegen ziekten.

Beweeg regelmatig en liefst buiten, elke dag een half uurtje flink stappen voor meer energie!

Te veel stress

De meeste van onze ziektes zijn te wijten aan stress.

Stress maakt je lichaam klaar om de vechten of te vluchten. Je hart gaat sneller kloppen, je ademhaling gaat snellen, je spieren spannen zich op. Er gaat op die manier meer bloed en zuurstof naar je hart en minder naar je spijsvertering.

Wanneer echter de stress te lang aanhoudt kan je lichaam niet meer herstellen, raak je overspannen. Je hormonen geraken uit balans, je immuunsysteem geraakt uitgeput, de vermoeidheid slaat toe of je wordt ziek.

Draag zorg voor je lichaam.

Luister naar je lichaam en zorg op tijd voor de juiste pauzes.