Aan het begin van vorige eeuw ontdekte de Franse arts R.M. Gattefosse dat het gebruik van etherische oliën werkzaam was bij medische toepassingen omdat ze vaak een concentraat zijn van verschillende inhoudsstoffen.

Etherische oliën vinden we terug in planten en zijn een bescherming voor de plant. Ze bevatten meer dan 100 verschillende moleculen die biologisch actief zijn, die de plant geur en smaak geven en die tevens ook de plant beschermen tegen mens en dier.

Etherische oliën beïnvloeden het fysieke lichaam, maar ook de geest en de emoties. Ze worden opgenomen via de huid, inhalatie en verdamping.

De meeste etherische oliën worden gewonnen door stoomdistillatie, waarbij hete stoom door de planten worden gevoerd om de aromatische delen van de plant op te lossen. Deze deeltjes gaan met de stoom mee en worden in een aparte buis afgekoeld. De vloeistof condenseert waarbij het water of het hydrolaat en de etherische olie worden gescheiden.

Aroma-reflexologie is een combinatie van aromatherapie en reflexologie waarbij etherische oliën, hydrolaten worden ingezet bij de reflexologie sessies.

Afhankelijk van de wensen van de klant worden bepaalde geuren of synergieën ingezet.

Afspraak maken via info@edithgijsbregts.be  of  tel 0477 607626 of via het afspraken formulier.