Workshops, ontspanningsdagen en individuele coaching voor meer vitaliteit

Gezonde en vitale werknemers zorgen voor meer energie en productiviteit op de werkvloer. In hun workshops en individuele trajecten trachten Edith (Vitality & Life) en Annemie (Vitalità) positiviteit en vitaliteit hoog op de waardenlijst van de medewerkers te plaatsen. Dit creëert verbondenheid, pit en initiatief ten voordele van de onderneming maar ook de werknemer zelf.

Workshops, individuele trajecten en reflexologie worden per halve of hele dag naargelang de locatie en behoeften al dan niet door 1 of beide coaches verzorgd.

Vitaliteit, workshops en lezingen zijn mogelijk voor een halve tot hele dag! Per halve dag worden er 2 modules aangeboden.

Vitaliteitsmanagement  (1 of 2 modules)

Dat stress en burn-out leiden tot ziekteverzuim en hoge kosten is algemeen geweten. Maar hoe kunnen we een burn-out voorkomen en streven naar een vitalere levensstijl? In deze lezing worden beknopt de oorzaken en gevolgen van stress besproken, maar wordt vooral ook de aandacht gevestigd op het verhogen van het energiepeil. Diverse handvaten en concrete tips worden aangereikt om tot een positievere levensstijl te komen. Wenst u hier een interactievere workshop van te maken, waarin uw werknemers ieder voor hun eigen context met concrete ideeën aan de slag kunnen gaan? Dit kan! De workshop neemt dan een halve dag in beslag; we includeren ontspanningsoefeningen en werken praktijkgerichter en interactiever.

Vitaliteit en Planning

Je speelt verschillende rollen in je eigen levensfilm – professioneel en privé. Zo ben je werknemer, eventueel leidinggevende, maar ook ouder, geëngageerd binnen het verenigingsleven, student, enzoverder. Doordat je vele rollen op je neemt, kom je al snel in tijdnood en verziekt de balans werk-privé. In deze lezing leer je doelen te bepalen en daar de juiste rollen en verantwoordelijkheden aan te koppelen. Je leert deze efficiënt te organiseren in je planning.

Vitaliteit en slaap

Zijn uw werknemers vermoeid en presteren ze daardoor minder efficiënt op de werkvloer? Maar liefst 10% van de bevolking slaapt slecht en 3% heeft zelfs een ernstig slaapprobleem! Een goede slaaphygiëne en ontstressen na een drukke dag is belangrijk voor een diepe en gezonde slaap. Dit zorgt voor een betere concentratie, meer energie, meer effectiviteit en een positievere uitstraling naar de omgeving. Goed slapen werkt aanstekelijk voor meer ‘schwung’ op de werkvloer! In deze lezing geven we een beeld van een gezond slaappatroon en tips om hier beter naar te te werken.

Vitaliteit en voeding

Wat is het effect van stress en verkeerde voeding (met name suiker) op je immuniteit? Hoe zorg je voor een goede weerstand? Hoe kan je via gezonde voeding, een gezonde levensstijl en positieve ingesteldheid ervoor zorgen dat je je immuniteit kan bevorderen? Wat is binge-eating en emo-eten en wat kan je daar aan doen? In deze module leer je de processen in je lichaam kennen die zich voltrekken onder een gezond voedingspatroon en onder voortdurende stress. We geven je tips naar een gezondere voedingskeuze.

Vitaliteit en kernkwaliteiten

Sta jij elke dag op met een gelukzalige gevoel? Is hetgeen je doet datgene waar je goed in bent en wat je leuk vindt? Weet jij van jezelf wat je kernkwaliteiten zijn? Wat maakt jou uniek? Waar kan jij het meest succesvol in zijn en wat is de moeite waard om op te focussen? In deze interactieve workshop leren uw medewerkers door zelfreflectie en groepsreflectie hun eigen pluspunten kennen om het beste in zichzelf naar boven te kunnen halen. We focussen vooral op wat ze wel kunnen en waar ze goed in zijn.

Bij uitbreiding tot een halve dag wordt er in de workshop eveneens ingegaan op de interactie van kenmerken tussen personen door middel van de kernkwadranten van Offman. Medewerkers leren niet enkel hun eigen kernkwaliteiten kennen, maar ook hun valkuilen, uitdagingen en allergieën. Door deze samen te leggen met hun teamspelers kunnen ze tot een beter begrip van zichzelf en elkaar komen. Deze interactie brengt hun tot een betere communicatie en samenwerking.

Vitaliteit en aromacoaching

Etherische oliën stimuleren het immuunsysteem en hebben een rustgevende werking op ons autonoom zenuwstelsel. De energetische trilling van de etherische olien werkt in op de energetische lading van de verschillende organen. Bovendien worden geuren rechtstreeks opgevangen in ons limbisch systeem waardoor emoties, gevoelens en motivaties extra worden geprikkeld. De geur wordt op die manier niet alleen waargenomen, maar ook beleefd. Wil je zelf eens ‘aan een potje ruiken’ en ontdekken welke geuren jou stimuleren, rust geven of je tot een opgewekt persoon betoveren? In deze interactieve workshop geven we info over courante geuren binnen de aromatherapie en leren we hoe je ze kan gebruiken thuis of op kantoor. Desgewenst kan deze workshop ingebouwd worden op een teamdag en gaan we heel concreet met etherische oliën aan de slag om te komen tot een eindproduct. U kan dus kiezen voor een eerder informatieve dan wel interactieve insteek, of beiden (halve dag).

Vitaliteit en reflexologie

Voetreflexologie is een natuurlijke methode waarbij we de energiestroom stimuleren door op welbepaalde punten op de voeten te drukken. Dit geeft uw werknemers de kans om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks werk. Reflexologie ondersteunt het herstellen van hun evenwicht op fysiek, energetisch en emotioneel vlak en wordt ingezet bij stress, energietekorten, vermoeidheid of specifieke lichamelijke en/of emotionele klachten. We werken met 1 of 2 reflexologen die een hele dag op de werkvloer aanwezig zullen zijn. U maakt van tevoren een planning op waarin per werknemer minimum 30 minuten en maximum een uur wordt voorzien (met een kleine pauze voor de reflexologen). U voorziet een aparte ruimte van minimum 8 m2 voor een individuele behandeling. Wij zorgen voor materiaal en de juiste individuele en positieve benadering.

Vitaliteitscoaching

Gezonde en vitale werknemers zorgen voor extra energie; ze stralen en dat werkt aanstekelijk. Extra energie verhoogt de productiviteit, en dat is uiteindelijk het doel van dit gezondheidsprogramma. De vitaliteits-coaching bestaat uit een one-to-one begeleidingsprogramma waarin uw medewerkers in een reeks van gesprekken individueel worden gecoacht op stress en vitaliteit. Gezien de individuele verschillen in medewerkers, doelstellingen en specifieke aanpak van de coach, dient de duurtijd en concrete aanpak van een traject steeds op voorhand afgestemd te worden met 1 van de coaches. We starten daarom met een intake gesprek met de budgethouder en/of leidinggevende waarin de specifieke duurtijd en modaliteiten van het programma worden vastgelegd.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Op basis van uw wensen stellen wij een aangepast programma op.

Uw vitaliteitscoach, Edith

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someoneShare on Facebook0Share on LinkedIn0