Supermarkten halen 363 ton suiker uit onze voeding

Groot nieuws in 2018 toen minister De Block huisartsen afraadde om automatisch anti-depressiva voor te schrijven bij een milde depressie. Toeval of gaan ze eindelijk eens een link maken tussen voeding, levensstijl, je goed voelen. Ook trok zij een budget uit 250.000€  voor specifieke opleidingen voor huisartsen.

Ik pleit voor een samenwerking met de huisartsen. Gediplomeerde voedingsconsulenten, reflexologen en coaches kunnen heel wat ondersteuning geven, welke momenteel niet door huisartsen kunnen worden gedaan. Huisartsen heb er gewoon de tijd niet voor.  Verandering van levensstijl, mindset en je voedingspatroon aanpassen, vraagt tijd en dat los je niet op met een pilletje.

 

Suiker werkt verslavend of is het gebrek aan wilskracht?

Ik geef het toe, ik ben ook wel verslaafd aan suiker en mijn enige manier om de strijd aan te gaan met suiker is om de programmatie in mijn hersenen te veranderen. Het duurt ongeveer 30 dagen voor je het nieuwe programma echt van kracht is. Bij mij werkt dit door suiker een volledige week te bannen uit mijn voeding, veel groenten te eten en veel te drinken. Ook brood, zuivel en fruit komen niet op tafel in die week. Maar dit is voor iedereen verschillend.

Van kindsbeen af zijn we geprogrammeerd om suiker lekker te vinden. Voeg je suiker, zout en vet toe aan de gerechten dan heb je een perfecte mix voor een lekker gerechtje. We hebben suiker nodig, suiker geeft ons energie, onze hersenen hebben suiker nodig. Maar als het aantal opgenomen suikers niet meer in overeenstemming is met wat ons lichaam “echt” nodig heeft gaat het lichaam dit opslaan in vetten.

De lekker smaak en het daarbij horende “goed” gevoel zorgt er ook voor dat er dopamine wordt vrijgemaakt in onze hersenen en natuurlijk vraagt dit om meer, meer suiker, meer goed gevoel …

Wat doe jij om je suikerverslaving onder controle te houden?

Uniek

We zijn allemaal unieke wezens, loop je door de winkelstraat of in de supermarkt dan zie je allemaal verschillende personen, iedereen kleedt zich op een verschillende manier, iedereen wandelt op een verschillende manier, onze gedachten verschillen van onze kinderen, onze partner. Ook ons lichaam werkt of reageert helemaal verschillende van dat van je buur of collega. Stress wordt ook door iedereen anders ervaren.

Voeding en levensstijl

Voeding en levensstijl is dan ook voor iedereen verschillend, wat voor jou genieten is kan voor de andere als “boring” wordt beschouwd. Jij gaat gaan wandelen in de natuur, terwijl je zus liever een city-trip maakt. Allemaal ok en maar goed ook, het zou een saaie boel worden als we allemaal hetzelfde gekleed waren, als we allemaal dezelfde reisbestemming kozen, als we allemaal met dezelfde wagen rond reden.

Zo is dat ook met voeding, sommige voeding wordt beter opgenomen, stress kan je hormonen in de war sturen zodat je spijsvertering niet meer optimaal werkt, stress kan een invloed hebben op jou slaapgewoonten.

Gepersonaliseerde aanpak

Bij Vitality & Life gaan we op zoek naar een oplossing die voor jou past en die vooral voor jou haalbaar is. Dit kan zowel op het vlak van voeding zijn, maar misschien ben jij gewoon op zoek naar ontspanning waarbij aroma-reflexologie dan een uitkomst kan bieden, of besef je uiteindelijk dat je werk de boosdoener is, dan kunnen we via loopbaancoaching op zoek gaan naar wat je echt wil, wat je sterktes en je zwaktes zijn, hoe je terug met een frisse blik naar je werk kan kijken of hoe je misschien best op zoek gaat naar een nieuwe uitdagen.

 

  • Wil je meer tips rond vitaliteit dan nodig ik je graag uit in onze besloten facebook groep
  • Heb je iets meer steun nodig dan kan je aan de slag gaan met het 10 dagen mini programma.
  • Wil je levenslang mijn support ga dan voor de BRAVE programma waar je via bewust naar je lichaam luisteren, komaf maken met je belemmerende overtuigingen en een hele portie voedingadvies en stress consulting MEER energie krijgt en bruisend door het leven kan gaan.

Heb je vragen rond jouw persoonlijk levensstijl-plan, maak dan een gratis afspraak voor een kennismakingsgeprek. We maken een analyse van  jouw situatie en bepalen wat voor jou het geschikte plan is.

Doorbreek NU je vicieuze cirkel

Ik begeleid vrouwen van +45 met lichamelijke chronische pijnklachten waarbij we naar voeding- en levensstijl kijken. Met het doorbreek je pijncirkel traject wil ik jou laten zien dat het mogelijk is om je lichaam te aanvaarden zoals het is, met of zonder tekortkomingen, met of zonder pijn. Ik leer je bewust om te gaan met jouw lichaam en leven, ik geef je een nuchtere kijk op je leven, geef je inzichten van hoe het anders kan. We gaan aan de slag met je belemmerende overtuigingen en maken van je negatieve film een positieve film. Ik leer je naar je gevoelens kijken, hoe je met je emoties om kan gaan en hoe je ook leert nee zeggen. In dit programma leer je hoe je jezelf kan en mag aanvaarden. Het is ok om af en toe niet ok te voelen. Boek nu een gratis kennismakingsgesprek en ik zet je (virtuele) kopje thee al klaar. Edith

“Let food be thy medicine, and let medicine be thy food.”

Hippocrates