Vakantie, zomerse avonden!

Genieten van de vakantie, een flesje rosé of een glas cava. Maar wat als je bob bent, je om gezondheidsredenen geen alcohol mag drinken. Hou jij het gewoon bij water of heb je ook de mocktails al uitgeprobeerd? Wist je dat je drankjes ook extra smaak kan geven met hydrolaten? Hydrolaten zijn het bijproduct van het destillatie proces van de etherische oliën en lossen op in water, terwijl etherische olie dat niet doen. Hydrolaten veranderen de positieve eigenschappen van water niet, zijn gezond en puur natuur, bovendien bevatten hydrolaten ook nog geurige componenten van de plant die een revitaliserende werking zowel fysiek, mentaal als op emotioneel vlak.

Verwen jezelf!

Voeg een eetlepel hydrolaat toe per liter water, eventueel vul je aan met hibiscus bloemen (of thee), verse kruiden zoals pepermunt, verse (geschilde) vruchten, citroen, appelsien … Fijne combinaties zijn citrusvruchten met het hydrolaat van citroenmelisse of neroli, of bessen, hibiscusbloemen en het hydrolaat van damastroos. Appelsap, gember, watermeloen, mango, kokosmelk en een scheutje hydrolaat van roos of oranjebloesem

Champaca Michelia alba, mijn favoriet

Een heerlijk zoetgeurende, vanille-achtige exotische bloem, een geur die helpt je om de dagelijkse sleur te vergeten, je wordt er vrolijk van, doet depressieve stemmingen of lusteloosheid verminderen. Champaca doet je genieten. Voeg enkele druppels aan lauwwarm water, witte of groene thee of breng je witte wijn of cava hier mee op smaak, toegevoegd aan een vruchtensap of fruitsmoothie geeft je drankje een exotische toets.
Banaan, mango, biologische appelsap, avocado, watermeloen, aardbeien, gember en kokoswater, je kan er heerlijke combinaties mee maken. Voeg er enkele druppels hydrolaat van oranjebloesem, roos, jasmijn of champaca aan toe en je hebt een overheerlijk zomers drankje.
Tip: spray damastroos, champaca, oranjebloesem in de glazen alvorens ze de vullen met cava, witte wijn of appelcider.