“Hoe hou je je werknemers gezond!” vandaag in de de krant (GVA). Veel bedrijven worstelen er mee en willen en iets aan doen. Absenteïsme, presenteïsme, langdurige afwezigheid, de angst van vele HR managers.

Gezondheid op de werkvloer vormt al een paar maanden een onderdeel van mijn projectje “vitaliteit@work”.

Het is een goede zaak dat gezondheid in de bedrijven wat meer onder de aandacht komt. Veel jonge dertigers, tweeverdieners, maar ook éénoudergezinnen worstelen met hun tijd en vooral met hun energie. De combinatie werk-gezin-vrij tijd-sporten-ontspanning – en ik bedoel dat dan ook letterlijk, want iedereen holt tegenwoordig zichzelf voorbij –  is heel moeilijk en dan zorgt gezonde voeding of het klaarmaken van gevarieerde, gezonde voeding soms wel een inspanning.

We worden overspoeld met goede tips rond voeding, gezonde levensstijl. Massa’s kookboeken, kookprogramma, foodblogs en foodvlogs. Wat mag je nu wel en wat mag je niet eten. Soms wordt het allemaal te veel, stress!

10 tips voor meer vitaliteit op het werk

  • Zorg voor veel variatie, kleur en geur in je gerechten
  • Beperk het gebruik van suiker en toegevoegde suikers
  • Geef de voorkeur aan plantaardige producten
  • Eet minstens 500 gr groenten per dag
  • Drink voldoende water
  • Beweeg meer
  • Lees de etiketten
  • Zorg voor voldoende ontspanning
  • Drink niet te veel koffie
  • Gewoontes kan je doorbreken

Meer over Vitaliteit op het werk of maak een afspraak via info@edithgijsbregts.be

Edith